Framtiden ser ljus ut

Mitt liv har förendrats. Rätt så ordentligt kan man väl säga. Därför ja inte orkat, haft tid och för att ja hatar att skriva blogginlägg genom den stora datorn. Saknar min bärbara.

Så, vart ska vi börja...? Kan börja med dä som gjort mitt liv helt annorlunda. Hela jag är lugnare och mycke mer harmonisk. Jag har fått jobb!!! Jag är fast anställd!!! Fan va ja är bra. Jag är så jävla stolt över mej sj. Alla dessa år jag har slitit i en mörk tunnel utan att se något. Nu ser ja ljuset, Jag är i ljuset!!!

En rolig sak i det hela, när det blev klart att ja skulle få min fasta tjänst fick ja en present av Erik. För er som inte hört så mycke om Erik kan ja ju säga att han inte alltid tänker längre än näsan räcker. Den vita volvon vi hade som ja körde runt i behandlade jag som om det vore min egna. Tvätta den lite då o då och städa ur den osv. Försöker hålla det fräscht. Så när tjänsten blev ett faktum fick ja en present av Erik som sagt för att ja äntligen fått min tjänst. Det Erik inte har förstått är att jag är tjej. Tjejer (överlag, undantag finns alltid) vill ha blommor, en middag, smycken, så lite som ett vykort där det står, jag älskar dej, kan räcka en hel evighet. Jag är stolt över Erik att han valde den här present sj. Helt sj. För det finns inte många andra som skulle köpt eller rådat till att köppa en sån här present till någon som äntligen fått jobb, nått en milstålpe. Jag fick en sprayflaska med textilrengöringsmedel! Ja, det är sant. Ja skrattar lika mycke varje gång ja tänker på dä. Och någon som tjuter av skratt varje gång ja nämner det är är bästa vännen Jenny. Så tänkte höra med er alla som läser detta, vet ni någon bok man kan köpa till karlar som handlar om oss kärringar? En instruktionsbok, innehållsförtäckning eller bara goda råd? Kan vara bra att ha en sån o ge bort i present till Erik som han kan ha i sitt nästa förhållande. Boken + hans EGNA tilltänkta ideer kommer fungera galant.

I och med jobbet nu så har ja köpt med vita bilen och transporten. Slog mej här om dan att min första egna bil är en volvo v70. Det stämmer inte riktigt i min skola i huvet. Men nu är det så och jag älskart :D

Jag sålde min sadel för ett tag sedan till Yvonne och hennes nya häst. Sadeln passa super och hon är lika nöjd med den som ja va i början innan ja ville ha mer presition. Så ett tag va ja utan sadel och tiden att börja rida in Corazon har bara närmat sig mer o mer. Äntligen hittade ja en sadel. Det är en sadel, dressyrsadel va annars :P, med utbytbar bomm på. Så den kommer passa Curre länge förmodligen. Så när ja nu hade en sadeln att rida i hade ja ju inget att skylla på. Dags att börja rid!!! Har nu ridit seriöst (med sadel, träns, hjälm osv :P ) 5 ggr är det går jätte bra. Han är pigg men väldigt arbetsvillig. Han hade inga som hälst problem med vagällande lättridningen i trav. Han brydde sig inte. Allt faller sig så otroligt naturligt för honom. När han väl går i sin form så känns det som att flyda fram. Han är så stadig och välbalanserad att han kommer bli rena fröjden och drömmen att rida ju längre tiden går.

Den 14 oktober ska ja vara med på ett dressyrpass för Anna Osika. Ja, det kanske är lite tidigt men det är träning. Och med träning menar ja inte enbart ridningen, Det är att lasa, åka transport, lasta ur på ett nytt ställa, sköta sig på nya stället, lasta och åka hem. Och va gällande ridningen blir det bara mycke enkelt, skritt och lite trav. Och jag är så nervös. Det är 3 veckor kvar, men varje gång ja tänker på dä så dunkar mitt hjärta så fruktansvärt. så innan dess ska ja rida något pass för den människa ja ser högt upp till, Linda. Utan henne hade Curre säkert åkt till slakt för länge sen då ja inte skulle kunnat sova om nätterna, slitit mitt hår pga ovishet. Tack linda. Linda har en filosofi om och med hästar som ja nästan svalt med hull och hår utan dä hon hittills lärt mig.

Här är en bild från första gången ja rider med nya sadeln och allt. Dock hade ja väldigt korta läder så mina lår ser ännu fetare ut än va dom redan är :P Men det fick kanon.



Här är en bild från i sommras är ja bara åkte häst :P




Visst har han blivit snygg mitt hjärta :)



Men, ja, jag rider nu min egna häst :D Och det känns så bra. Och jag har gjort dä sj!!!! Med hjälp av goda råd och människor ja kan lita på har ja gjort allt sj. Och som det ser ut hittills ser det ut som att jag har lyckats.

Raffe han finns kvar i familjen/hos mej. Han är med till stallet hela tiden och han blir bara bättre och bättre. Han och River leker hela kvällarna. River gnagar Raffes haser och Raffe springer ikapp River och tar tag i hans svans så dom slår kullerbyttor. Det är en hård och tuff lek, men va annat kan man räkna med när det gäller 2 okastrerade hanhundar, men det är givande och tagande och dom har roligt i stort sett hela tiden.  Helt underbrt.

raffe och jag har även börjat en hundkurs. Detta kommer bli jätte bra tror ja. lite träning som gör oss ännu mer sammansvättsade och förståelsen blir bara bättre och lättare. Så ja ä helnöjd även här. :)
Tyvärr för ett par veckor sedan blev raffe attakerad av en Rottis, så han har fått äta lite medicin men är fullt återställd nu som tur är. psykiskt har han inte tagit så mycke skada. Det va med en Rottis hane på kursen då första gången i onsdags, en hane på 1,5 år (spökåldern ;P ), denna hane titta Raffe noga in men sa inget och betädde sig inte dumt eller nått. Men han skickade ut några vibbar som gjorde att Rottisen blev lite osäker på honom oxå. Men under kvällens gång insåg dom båda att dom båda ska vara här och att det ska vara lugnt o stilla. och så va dä. Så det känns skönt att Raffe inte tagit större skada psykiskt än så. Rottisen hette förövrikt Erik :P

Här är en bild på Raffe när han precis har duschat och innan han va iväg till frissan. Därför han ser ut som en lite trasselsudd :P



Va beträffande "min" :P Erik o mej så har vi kommit till dä stadiet att vi nu går skillda vägar. Jag håller på att leta lägenhet för fullt. Så dä känns riktigt tufft att vara hemma i huset. Mycke blandade kännslor. Ju mer tiden går ju mer trivs ja här ute på landet. Och det står klart för mej att en dag ska ja bo på landet igen! På veckorna ä ja ensam som vanligt men på helgerna är vi ju båda här och ja, det är jobbigt. Han med hans festande. Vi är inte alls på samma livsnivå. Nu när jag har fått mitt jobb vill ja börja leva ett bra liv, börja tänka seriöst på familj och framtid. Göra alla dom här sakerna som man drömmer om. inte göra allt på en o samma gång men att i alla fall ha mål, drömmar. Att veta att det kan finnas en viss verklighet i drömmarna. För mej är dä obeskrivligt :)

Den 27-28 nov Har och ska ja åka på SEMESTER!!!!! :D Jag, Jana, Anders och Jossan drar till stockholm och tittar på globen horse show, går ut och äter gott och övernattar. Ska verkligen bli så skönt. Tänk, semester. Kan inte fatta dä fortfarande :D

Jana har föresten köpt sig häst igen. Vilket ja tycker är så jäkla roligt. Det blev en Daffe som vi hämta neråt Ullared :P Ett halvblod efter D-day. Vallack och 12 år. En gentleman som är rädd för vattenslangen. Hahahaha Så nu kan vi åka iväg på träningar tesammans sen. Kommer bli super kul.

Här är Daffodill :) Bilden är från annonsen.



Det har hänt så fruktansvärt mycke mer, men detta är dom stora, riktigt stora sakerna som hänt och kommer hända i mitt liv nu.

I veckan som va, närmare bestämmt i fredags kom den första snön. Lite vitt som kom ner där uppifrån. Kändes nästan lite mysigt. Men nu när ja tittar ut så är det bara riktigt äckligt höstväder med blåst o regn. Så blir att åka till stallet strax o ta in Curre för dagen. Inge roligt o vara ute i detta väder i alla fall. Corazon hatar verkligen att vara blöd. han får rent ut sagt panik när du ska ta in honom. Han är jätte trevlig som vanligt när man tar in honom från hagen osv men så fort du knäppt av grimskaftet o han är i boxen måste han helt fanatiskt rulla sig. Hahahaha Och han som är experten på att rulla fast... Men dä ä inte dä första i hans huve han tänker på då :P Har för övrigt fått en del förvånande ansiktsuttryck när ja berättar för folk att han är hingst. Hahaha vadå. Får man inte ha en hingst el :P

Aja, dags att hänga tvätten o byta om och åka. Får väl se när vi höres nästa gång :P


Love Sofia

RSS 2.0