I have a dream

Efter två långpromenader så här på kvällen känns allt mycke lättare. Tänk va frisk luft, djur och en vän kan göra susen :)

kom fram till några bra saker under en icke tyst promenad, ja ska börja tänka på mej sj, mycke. så nu ska ja bara komma på hur många antal kilon ja sk agå ner :P hahaha har väl 1 dyng på mej om det ska bli ett nyårslöfte. men ja tycker ju inte om löften, man blir ju bara så besviken om dom inte hålls. så dä får nog bli rent allmänt :) så nu ska ja bli skit snygg...hahaha eller i alla fall nått kg lättare. såna där victoria brudar är ju bara en dröm att se ut som..... dream on dream on....




Imorgon blir det jobb. sista dagen. är så skönt. sen blir det hem till mor o far och äta jätte god middag. sen är det bara att bege sig ut till hästen :) Ske se hur pass oren han är nu och så blir det träning i ridhuset med lite vovvar. låter som en lycket lyckad dag :)


Love S

Stora tankar och funderingar

Såna här eftermiddagar när man sitter i sitt hem funderar man verkligen på allt. Speciellt med tanke på att detta är nästa sista dagen på året. Har mitt år blir som ja veta eller som ja förväntat mej. Dä vet nog dom flesta att så blev inte mitt fall. Har ja lärt mej något av året? Vad ska ja plocka med mej o tänka på? vad ska ja glömma? och sen det nya året. Hur ska dä bli. Är det värt att ha några förväntninghar. Det kanske är lika bra att betrakta det nya året som vilken vanlig morgondag som hällst.

Ja kan tyvärr inte säga att mitt år har varit något ja vill minnas. Året börja ju med en nyårsfest som skulle vara en inflyttningsfest, som folk tydligen ä för korkade rent ut sagt för att fatta, antalet grattulationer till nya bostaden va lätt räknade. Festen spårade ur så kopijöst. Jag fick mej en knytnäve över käken, av misstag, som ja blev blå av, denna fick ja av en pojk som är yngst i familjen, uppfostrad stort med att man absolut inte slår en tjej, han bröt ihop. Erik slog frivolter i badkaret, nycklar till huset blev bortsöpna och jag fick stå sj med ett glas skumpa i skara av fruktansvärt fulla männsikor när kl slog tolv. Ett sådant nyår har ja lovat mej sj att aldrig med uppleva. Så detta nyår blir att jobba, som vanligt kan man väl då säga. Men i januari sen lutar jag mej tillbaka o köper dä ja vill sen ;) Året börja somsagt inte bra och fortsatta inte häller så. Men några små solglimtar har lyst på mej som ja kommer minnas länge...

innan sommaren började blev min familj större. Jag blev erbjuden en liten jack russell hane, Raffe. Han har gjort mitt liv mycke mer. Konstigt det där igentligen hur någon kan få en att känna sig så mycke bättre och så mycke mer älskad och behövd, trotts att man inte är samma art, samma språk eller nått. Men bra går dä.

I slutet av sommaren fick ja något ja strävat efter i flera år. 8 år bestämt. Min fasta tjänst. Ja va helt överlycklig. och nu 4 månader senare har ja insett att ja faktiskt har ett jobb. jag är fast anställd. känslan jag hade då va helt obeskrivlig. nu kunde ja ju göra allt ja drömt om, åtminstonde börja. Jag har inte många drömma kvar att uppfylla. Jag har min häst, min hund och mitt jobb. dä ä mer än va ja kunnat drömma om när ja är så ung. Men att veta att man har ett jobb, att pengarna rullar in varje månad. kan inte säga annat är obeskrivligt. det va som ett berg på var axel sprängdes, och inom mej fick ja hopp o ljus. allt blev så mycke lättare. jag känner mej lugnare nu när ja vet att ja kan ta hand om mej sj om något skulle hända. inte behöva ligga till lags för att kunna överleva. för fan va olycklig jag har varit. kan inte säga helt hur länge jag varit dä. minst ett år i alla fall. helt total bortkastad tid enligt mej. för va mycke bättre ja hade mått omdetta år aldrig ägtrum.
är det så ja ska göra det nya året. ta igen allt som inte hänt under detta år? det nya 2010? hahahaha ny fy. nytt år nya möjligheter, nya morgondagar!

Va mer stort har hänt.... jag va i Sunne i sommar och tävlade min första westerntävling. detta gick med bravader. Jag vann!! helt otroligt. detta va ju inte med curre utan med Lindas appalosa hingst king. är fruktansvärt tacksam för möjligheten. detta gav mej verkligen blodad tand. så nu till sommaren blir det nog nån liten tävling för mej och curre i alla fall :)

kan faktiskt inte komma på va mer som satt possetiva spår, minnen. 3 saker under ett helt år. hahaha löjligt. ett minne var 4e månad. ja ja. nu kommer dom komma oftare i alla fall :)

nyår blir att  spendera tillsammans med curre o raffe o en nygammal vän. precis som ja vill ha detta nyår. inga förutsägbara tråkigheter.

hoppas du får ett år med goda o bra minnen :)


Love S

Mycke i huve.

Oj. Va tiden går. jag har flyttat, julen är över och om 3 dagar är det ett nytt år. Kan inte riktigt fatta dä.

ja, nu har ja flyttat. Känns bra. Bättre än va ja trodde. Men ja är ju van att sova sj. Ja har ju Raffe :) Men visst, klart det är träligt. Annat kan ja ju inte säga. Värst är nog kommentaren ja fick igår, -Du är inte välkommen!!! Trodde vi kunde hålla oss på en halvvuxen nivå i alla fall. Tydligen inte. Är det dä beteendet vi ska ha mot varandra så okej. Det va du som valde nu.

Efter mycke slit kunde ja i alla fall flytta in i min lägenhet. Renoverade badrummet innan ja flytta in o innan dä blev klart va ju en helt historia bara dä. Suck. Nu är det som sagt klart. Ska bara måla dörrlisterna och sätta upp nya handtag så är det som prima :) Det blev vita väggar med silver mönstrade blommor i och sen ett turkost golv. Är nöjd. Kombinationen blev bra. bilden gör inte badrummet helt rättvist och det är svårt att se och framförallt ta kort :P





Det är ju inte en så stor lgh  men det duger kanon åt mej tills vidare. Sovrummet är dä rummet som ja är klar med typ oxå. Bara några ramar ja ska köpa på IKEA sen med fotografier som ska i o sen hängas upp. Dä blev bra. Fick bli färgerna vitt, ek och gräsgrönt i sovrummet. Är mycket nöjd. Speciellt över tavlan ja själv gjort som hänger över sängen ;)





Matsalen är inget speciellt med. Bara lite vitt o latte. Men något ja tycker är lite roligt är att det finns inte ett enda vägguttag eller strömbrytare som sitter rakt i hela lghen. Hahahaha vet inte va dom pysslat med dom som bodde här innan :P Tor man har en far som är elektriker. För jag rör ABSOLUT INTE det där med el. knappt att ja byter en glödlampa, då kan ni ju tänka er vilken panik o puls ja hade när det va strömlöst i huset och ja va tvungen att byta en säkring. Fy fan :P



Vardgsrummet har ja nu efter mycket om o men kommit fram till att jag ska försöka måla i den färg ja har. Ska köpa ytterliagre 2.5 L vit färg o blanda ut så får vi se om det blir så pass ljust som aj vill ha dä. Annars har ja 7.5 L färg som ja lika gärna kan hälla ut... Jag vet va ja vill ha ;P Så mitt vardagsrum får gå i 4 färger, vitt och grått i största del och sen turkost och gräs grönt som ditaljer för att knyta samman lghen. Jag hoppas att dä kommer bli bra. Har ju som i tidigare inlägg skrivit att ja hittat dom soffer ja vill ha så dom är beställde. För nu har ja inga soffer :P Ekar lite kan ja lova. Så ja hoppas ja hinner måla allt inna sofforna kommer så ja slipper ha 2 stora soffor mitt i vägen. frågan är bara hur ja ska nå upp där vägg o tak möts, takhöjden är ca 2.80 m Får väl åka till brandstation o låna en stege :D Så inga bilder än på vardagsrummet då det inte är klart....

Corazón är fortfarande inte bra. Han är oren när han arbetar i ridhuset. Linda o ja har kommit fram till samma sak, det sitter högre upp. Någon stans i bogen typ. och efter lite spånande om hur skadan kan ha uppkommit kom ja fram till en mycket bra lösning, Corazon och Tarragon har övat betäckningar! curre har föröskt betäcka Tarragon, men eftersom tarragon är en aning smidigare än corazon så har tarragon svängt och flyttat på sig samtidigt som corazon hänger med frambenen på honom. så då har curre glidit ner med ena frambenet medans det andra har hängt kvar över ryggen på honom och där med sträckt sig. Det är den enda sunda och bästa förklaringen vi kan komma på. Så nu har lille tarragon fått flytta in till sina bröder så blir det lite lugnare i hagen och sen är det vintervila för curre som gäller. Känns lite snuvigt, ja som längtat så efter att få ta en galopp i snön nu när det kom så mycke snö. men men. han kanske hinner bli frisk innan all snö hinner gå bort. han får vila över jul o nyår så ska vi kolla på honom igen efter sen. Har han inte blivit bättre får ja beställa en röntgentid åt honom så vi ser så det inte är något annat. Vilket ja verkligen inte hoppas. tycker att det räcker med besök hos veterinären nu för mej o mina djur. Suck. Men men, va gör man inte för dom man värdesätter mest i ens liv :)

Min Corazón :)




Raffe trivs förvånandsvärt bra i lghen. Är riktigt impad. Så dä känns kanon. Har dock funderat på att lägga ut en annons om Raffe. Nej, inte att han ska säljas, utan att han finns och vill bli pappa :) Raffe är ju en av dom trevligaste individerna ja träffat på. Så varför inte. Vore kul o se vad han nedärver. Så om det finns någon som har en liten tik av någon liten ras som vill ha valpar så finns raffe här hos mej. Han är verkligen en toppen hund. Alla älskar Raffe o Raffe älskar alla :) Vill ju ha en liten Raffe sen så varför inte en son om något år? Då vet ja ju vad han till viss del nedärver om det är något att fortsätta med. dock vet ja ju inte om ja kan motstå en sån där liten tötis när ja väl ser dom sen :P

Raffe från sin bästa sida ;)




Snäll...Ser du inte va söt ja är??!! visst kan ja väl få komma upp i sängen o mysa lite..??
- Hur ska man göra för att motstå dom där bruna ögonen....?



Jag måste sluta att jobba över julhelgen. Om folk ska fortsätta leva. Visst, allas tid är någon gång kommen. men varje jul när ja jobbar är det samma sak. Käns faktiskt inte som en kul jul...
min jul har förutom jobbande varit okej trots omständigheterna. Fick jätte fina klappar bla en jätte fin flickrosa mysdress, mycke välbehövligt pressentkort på IKEA, 2 vita porslins askar med en rosenknopp på locket (mycke söta) och sen mycke annat välbehövligt.
När man flyttat så här och vill få ordning som man vill ha då fort som möjligt så är det bara att jobba. Så bestämde att ja jobbar hela nyår oxå. men då jobbar ja på "mitt" jobb. helgen kommer gå som en dans på rosor. Hela veckan kommer gå som en dans känns dä som. för på fredag slutar ja på den där mindrebra arbetsplatsen bland alla ormar.

Nått annat som snurrar i mitt huve är telefoner...funderar på att byta telefon. vore ju smidigt med en sån där platt sursak...hahaha ni hör ju va ja kan :P men en sån telefon är ju så jävla stor o inget ja tror kommer passa mej i stallet precis. Kan se framför mej hur den åker i golvet x antal gånger i stallet :P Men vi får se.

Nått som är gött med att flyttat in till stan är att här har man lite lättare att ta promenader tillsammans med andra hundägare. promenaderna blir så mycke roligare och trevligare. Visst, att gå en runda i skogen är helt underbart. Men nu när det är så mycke snö så kan man inte gå i skogen i alla gall. raffe drunknar ju :P Han hoppar som en kängru genom snön på gräsmattan bara :P Inte lätte att vara lite ibalnd ;)

Nä, lite sömn kanske. Men först en kvällskiss.

Love s

Det blir ju inte mitt sista.

Tiden den bara går i går. Shit. Om 2-3 dagar får ja min lägenhet. Kan inte riktigt fatta dä. Och visst önskar ja att det aldrig skulle behöva bli så här. Menar, vi hade ju rätt bra förutsättningar ja o Erik tesammans. Tydligen är det dä man inte ska ha. Tyvärr.

Har nu äntligen bestämt mej för en soffa. och dä blev ju en riktig lyckoträff :D Åkte in till Örebro förra veckan för att kolla på den där 3 sits soffan. Och den va bra, men fortfarande inte den färgen ja ville ha igentligen. Så gick o kolla på tyg exemplaren som hängde en bit bort. Och gissa va ja hittar!!!!!! Sån färg ja vill ha!!!! Det är en super ny nyhet så därför hade den inte hunnit visas än. Så då fick dä bli 2 st såna. Va tycker ni...?


Gjorde även en del andra fynd när ja ändå va där. Köpte en matta till sovrummet och ett soffbord. Spara ca 1000:- me likes :D

Helgen som va. Det eftertracktade Globen. O fy va ja ä besviken. Vet inte om ja bara hade förhöga förväntningar eller va det nu va. Men bra va dä inte. O ja tycker inte ja hade förhöga forhoppningar. Men men. Nya tag i Göteborg förmodligen :P Goa Göteborg :D
hahaha något som hände mer, ja mitt klumpiga ja. vet inte va det är för fel på mej men ibland när ja går, speciellt i trappor så viker sig mina knän ibland. Och detta va precis va som hände. Mitt knä vek sig och ja trampar snett för att inte ramla pladask i snön, för då hade ja blivit värre trackad än va ja redan blev hela vägen hem :P
Detta resulterade i en kraftigt stukad höger vrist och en en sträckning i vänster rumpmuskel. Hahahaha ja kunde fasen inte gå på nått ben. Fick gå hårt lindad i 3 dagar. Ingen höjdare kan ja lova.

Raffe har gjort mej stolt :D Hade avslutning på hundkursen igår. I avslutningen ingick en liten rolig tävling, hundrace. För er som inte vet va det är så kan ja kort säga att ja springer till en kon, efter kommer hunden, bNär ja kommer till konen ska hunden komma till mej på en gång. O raffe va snabbast av alla hundar att komma ikapp sin matte :D Vi tävlade mot schäfer, hovawart, rottweiler och en stor annan svart hund. Så lilla Raffe kunde springa fort med dom korta benen och täcke på sig :)

 

Imorgon ska ja på massage. Underbart. Efter dä blir det en sväng in till Örebro. Ska prata med Naprapater på IKEA. Ska ju köpa en ny säng så det är ju kalas när det finns kunnig hjälp att få. Man spenderar ju faktiskt 1/3 av sitt liv i sängen. Vilket borde vara det minst ;P

Nu kommer nästa stora val jag har att göra. Mitt badrum kommer antagligen bli klart innan jul, tyvärr medför dä att jag måste välja matta ur en annan katalog, därmed annat utseende. Suck. O ja tänker, o tänker o tänker. Har en liten fundering på en stor färgklick till badrum men ändå väldigt stilrent. Man lever ju bara en gång och detta kommer inte vara mitt sista badrum så varför inte :P

Fick höra något lite gulligt av en vårdtagre i veckan när vi satt o prata strunt. - Åldern har ingen betydelse, det är kärleken man ser och som har betydelsen.
Att dom gamla kan vara så kloka ooch visa :)

Jobba hela helgen. suck. Ja ja, sånt är livet. Nu, Lyxfällan.



Love Sofia


RSS 2.0