Tiden går framåt, Men har vi utvecklas?

Ja börjar faktiskt få lite ångset. träningen för jenny närmare sig. om mindre än 2 veckor sitter ja där på hästryggen och tränar för fullt.
jenny är en tränare från stockholm som kommer hit och som ja har fått chansen att prova o rida för. har fått dä i pressent av linda o peter. stort tack. och ja ä verkligen så nervös. den senaste tiden har ja börjat ifrågasätta mej sj en hel del. är ja verkligen rätt person att köpa en fölunge som första häst och utbilda sj. jag har ju hållt på med hästar under några år men ändå.

curre ÄR verkligen duktig. han utövar mycke ja ber honom om. och våran resa har verkligen varit så otroligt rolig. jag har lärt mej massor och curre är verkligen en häst man kan ha roligt med och som aldrig skulle göra något helgalet.

träningen för jenny kommer bli som ett litet svar på vart jag har kommit o vart vi är påväg. har ja gjort helt käpprätt åt helvette fel? rätt, fortsätt i denna rikting?
dessa funderingar har gjort att ja har börjat fundera över mitt nästa häst val. jag är helt inne på att om jag ska ha en till häst så ska det vara en fölunge. för vilken otrolig underbar tid vi har haft curre o ja. jag vet precis vart ja har honom o han vet precis vart han har mej. han vet precis hur han ska göra för att få gnistan att börja glöda :P
Har jusom ragt redan börjat spåna lite i va ja vill ha hos min ev nästa häst. P.R.E.? el kanske en Quarter? El en Hannoveranare? Jag har mycke o fundera över :) o jag lär diskutera detta med någon väldigt noga :)

ja börjar ju faktiskt kolla runt lite och funderar över va ja vill ha hos min nästa lilla fyrbenta :P

Här är vårat första riktiga ridpass. Det va denna dag vi började vårat hårda slit tesammans. :) Hösten 2010



Curres o min första galopp tesammans. bara ett par dagar innan han fick vinter vila i 3 månader.
 November 2010



Så här såg det ut under våren 2011.


Och så här såg det ut på våran första dressyrträning för tränare på borta plan. sommaren 2011




Hösten 2011 våran klubbtävling där vi skördade fina placeringar.



Har tyvärr inga ridande bilder från 2012. men ja ska se om ja kan övertyga Anna att slita sig från sin Jacke o kolla o fota lite. Jag måste ju sj få se utvecknlingen :)
vi tränar för fullt i alla fall o både curre o ja rider så det ångar om oss då o då :P sommaren 2012 ska vi vara snyggare än någonsin :P jag har ju även börjar träna på gym nu :P OCH jag har beställt en ny bikini idag så nu måste det verkligen bli en varm o vältränad sommar :P


Sommar.... ja längtar :)



Love S

 


Ä våren påväg nu?

ja tror att våren är påväg nu :D sakta men säkert. har stått intill husväggen o bara sugit i mej så mycke sol ja bara kan.
även curre börjar nog få lite våkänslor i kroppen. så våren måste vara på väg :P

har gjort något ja inte gjort på väldigt länge i måndags...hahaha jag följde med linda o träna på gym. jisses va otränad man är mot va ja har varit när ja tränade friidrott. det känns att ja verkligen behöver stärka min rygg i ridningen för att orka och för att få bättre hållning, o den där magen behöver få sig lite träning oxå. så dä kanske blir bra det här, det kan inte bli sämre i alla fall :)

helgen som va åkte vi till Örebro o hämtade annas häst. en liten brun spanjor som va jätte snäll. han verkar ha installerat sig bra i annas stall så dä ä skönt. detta kommer verkligen bli jätte jätte roligt. känns som att vi kommer uppleva mycke roligt nu anna o ja med våra spanjorer :D

har fått rida Lindas appalosa hingst King några gånger nu. känns bra och otorligt nyttigt att rida en helt annan typ av häst och samtidigt kunna tänka si egen hållning. mycke nyttigt.

i veckan nu när ja jobbat så träffar ja ju en del människor. och ibland börjar man pratat om nya saker. denna gång blev dä att ja berättade vart ja hade min häst. detta rellaterade i att vi kom in på ett långt samtal om Runsås och mitt gamla hus. minnen... tänk om man haft dom här samtalen tidigare.

idag är ja ledig. blir en härlig massage o sen kanske en lunch på stan. blir även en lite tur till banken ;)

ikväll blir det blir det en tur till curre o dags för en ridtur. så en dusch o lite frulle nu.


Love S

Utveckling

Solen verkligen strålar ute och det ä -10. va ute på en otroligt energigivande promenad med raffe.  tänk att en lite sol kan göra en så mycke gladare :) Så nu sitter vi i soffan o dricker en varm kopp te och myser.

mycke är och har varit på tapen nu ett tag.

i söndags gjorde jag och curre våran hoppdebut. blev en riktig kråkritt men jag är SÅ STOLT över honom. vi skulle rida en pay and jump i botorp, 50 cm. linda följde med som min högra hand. o gissa om ja alltid tänker ha med henne nu :P red fram tillsammans med 3 andra, galna, unghästar inne på banan bland alla hinder o läktare osv. det är tur att curre är så blond som han faktiskt är för han klarade inte att hålla koll på allt runt omkring, lyssna på mej och bralla samtidigt. och som den otroligt snälla häst som ja faktiskt har så valde han att hålla koll på banan och lyssna på mej, så när dom andra hästarna flög i lufen titta han bara lite på dom. vi båda va nervös till tusen. tur som sagt ja hade linda med mej som påminde mej då o då om att ja måste andas :P
vi stanna 2 ggr på dä första hindret vi fick värma upp på, men efter dä va ja varm i kläderna o kände vart ja hade curre och curre hade fattat att det va hoppning som va arbetet för dagen. så vi klarade oss runt hela banan utan några större problem. som sagt, en riktig kråkritt, men då kan det verkligen bara bli bättre. o ja kunde rida o gå med rak rygg då han gjorde en kanon jobb för att bli riden på annan plats för första gången o då hoppa en hel banan för andra gången i sitt liv. och ja fick så fina kommentarer av dom som kände igen mej. så detta va verkligen en toppen dag :)



så nu några dagar efter resan har curre varit väldigt foglig och lugn att rida :P knappt ett vrål :P


en annan stor glädje är att en av mina bästa vänner, anna, har köpt sej en egen häst, en spanjor :D och han kommer nu i helgen. det ska verkligen bli så roligt att åka ut o tränsa o tävla tillsammans. fatta vilka roliga stunder vi kommer ha :D

förra helgen va ja i stallet o kolla på en tömmkörningskurs. fick ett mycke bra intryck av tränaren och så fick även vääldigt många fler. så nu är ett nytt datum bokat och vet ni, jag har fått en lektion av linda o peter i pressent!!! jag är helt överlycklig. vi ska rida o svettas som aldrig förr. fasen va roligt det ska bli. tränaren heter Jenny och kommer ifrån stockholm. detta ser ja verkligen fram emot :)



jag vet att dä inte är värt att säga något, men  händer dä så händer dä. jag måste vara imun mot magsjuka. har vistas med folk och i hus som haft magsjuka men inte blivit drabbas sj. ingen ja vill ha varje dag kanske men en liten diet på 24 timmar skulle ja nog klara av :P

va i stallet med anna igår. hon fick prova o rida curre. alltid nyttigt o se när någon annan rider änns häst. o även om det bara blev nått varv då curre är rätt loj som sagt så såg dä bra ut när anna red o framför allt roligt. curre har ju väldigt långa o vackra ben och anna som är lite kortare. men anna red honom riktigt bra :)

min lilla silverpil blev besiktad igår och gick igenom så fint. så vi får se hur länge ja får behålla den :P

"bara för att jag inte tänker på dej lika ofta, betyder inte dä att jag glömt dej. du finns i mina minnen, i mitt hjärta. minnen som aldrig kan suddas ut, tiden läker alla sår men lämnar påminda ärr. minnen som innebär blod, svett och massa tårar, guld och gröna skogar, tro, hopp, kärlek och lycka. mitt hjärta, nu, då och för alltid"

Love S


RSS 2.0