Tillbaka i sadeln

Va mysigt det är när det är lite så här kallt o man kan sitta inne i vardagsrummet o värma sig vid kaminen. mmm me likes.
För idag sitter jag ju inte bara i vardagsrummet som vanligt, utan i min kära gungstol :) Finns inget som är så gött o sitta i som en gungstol :) Va ju en kille här idag och köpte våra soffor. Så nu kan vi få plats med den nya. Blir att åka o hämta den till helgen förmodligen. Men i alla fall, när den här killen o hans kompis kom o skulle bära ut sofforna så bestämde dom att dom skulle gå vägen ut på altan o ner för trappan. Den vägen är jätte snöig. Den som använder den sidan av huset är katten bara så. När dom då bär ner tvåsitssoffan så ramlar han som köpt sofforna o stuttsar när för trappan o får soffan över sig då han gick bak. Så vi fråga hur det gick, Inte så bra säger han, ja tror ja bröt ett revben!
Dom bar in sofforna i bussen dom hade o han sa att han skulle kolla upp det senare. Jaja, återigen bevisat att det är dumt att lyssna på mej när ja säger att den vägen är igensnöad.

Har annars idag Ridit Gabbe. Va så jäkla gött o sitta i sadeln igen. va ju ett bra tag sedan ja gjorde dä. Så vi får se vilken tid ja ska ställa kl på för att komma itid till AF imorgon :P Men Gabbe va en super häst att rida. Sånt jäkla musketberg han är men med vilka otroliga gångarter. Inte dåligt kan ja bara säga.

Curre då. Tömmkörde honom i fredags. Wow. vilken jäkla super häst a har. Kändes som att ja inte hade några tömmar. Så fort ja tänkte sväng så svängde han o när ja tänkte stanna så behövde ja bara ta ytterst ytterst lite. Kommer bli så jäkla kul o se va det blir av den hästen :)

På Fredag är det utgång med Jenny. Ska oxå bli så jävla roligt. är ju inte offta som man har varken råd eller tid så där på helgerna men det här kommer bli super. Innan ska vi äta lite med jobbet oxå ute på Woodys. Kommer bli mycket gott.

Nu har vi även fått nya bilen. Polisbilen. Hahaha o ja kör som fan kan ja lova. Super go :D


Nä, dags att bona lite inna Jenny o Emma strax kommer.
puss

Min mage har bra känsla

Brrr. Idag är nog första dagen som ja verkligen inte vill göra något annat än att bara ligga inne o mysa. Bara dricka massa varmt te o elda i kamin. Mmmm

Igår va jag och Gunnel nere till Annelie och lämnade Pärlan. Pärlan ska nämligen få bli mamma nästa år. Ska bli jätte roligt. Hingsten är en quarter hingst, en mörk pallomino som heter Poco. En riktig snygging. Såg ut som en tjockponny. Tror ni ja blev lite kär då oxå el....

Sen åkte vi vidare en liten bit. Med tom transport. suck. Skulle kolla på ett annat quarter sto åt Gunnel. En häst som hon bara skulle ha o leka lite med o träna medans Pärlan är o svirar. Va ett jätte jätte fint litet sto. Svart och lika gammal som Pärlam. O vet ni va hästen hette, Pamela. O hästen va kolsvart. Aja. Kärt barn har många namn.

I Måndags hade Jossan o ja bestämt att vi skulle löshoppa våra små pojkar igen. Va ju ett tar sedan. Vi började med Curre. Han brås ju en hel på sin far så någon hopphäst har ja svart o se att han kommer bli trots att hans mor hoppa MSV. Men men. Han tycker att det är roligt i alla fall o det är huvudsaken. Han gjorde fina hopp på 80 cm så där beslöt vi oss för att stanna. Ja behöver inte ha en häst som kan hoppa 120, 130, 140 för det vågar inte ja gör så :P
Sen va det lilla Ts tur. O bara han fick fräsch upp minnet lite så visste han precis va han skulle göra. Den lilla väslan. Han fick hoppa så stora hinder som 1 m. Riktigt bra gjort. Kan nog bli en riktigt hoppehäst av den indianhästen.
Efter passen så passa vi på mäta hästarna lite. Corazón har hunnit växa ifatt lite i kroppen nu så han va 155 cm i manken och 155.5 cm i bak. Känns riktigt bra. Jana berättade ju för mig att P.R.E.erna växta jätte jätte mycke första och andra år. Sen är dom i stort sett färdigväxta. Så det känns trevligt. Landar han runt 1.60 blir ja glad.

Håller annars på o kryar på mej för fullt. Har varit rätt sjuk. Hostat som bara den. Trodde ett tag att ja hostat upp mina lungor då ja knappt kunde andas. Men men. Så jävla lätt blir inte världen av med mej mohahaha
Erik ä ju tillbaka i stora staden igen. Vet inte va ja tycker om vårat liv just nu. På veckorna är ja ensam hemma o så fort det blir helg så ska ja jobba o är ja väl hemma ja då ska han fara någon stans. O sen är det ju vecka igen o ja sitter här i ensamheten. Men men, det kanske går över om 10 år när vi får barn, el nått.

När vi va iväg igår o kollade på det här svarta stoer till Gunnel tänkte ja tillbaka på när ja SKULLE leta häst. Jag hade ju bestämt mig för att jag skulle leta länge. Inte ta första bästa. Eftersom ja hade rätt bra höga krav sen Kossa. Det va ju lixom inte vilken häst som hällst.
Att få köpa flera till salu tidningar med hästar i och få åka omkring o provrida olika hästar osv istället blir ja erbjuden en fölunge efter Cabben då Jana har rekomenderat mej för ägarna. O va gör ja, jo åker dit o kollar på den o sen va ja såld. Alla säger att mna inte ska ta första bästa man ser. Man jag är en otroligt kräsen person o vet va ja vill ha. Visst, en fölunge kan man inte veta va det blir av, men min magkännsla sa mej att dte va rätt och nu i efterhand så här långt så har det verkligen varit rätt. O det är ju inte första gången som jag valt mitt första val. Se bara på lägenheten. Min kära lägenhet. Första lägenheten ja kolla på o den fick ja :P

jaha, va ska man hitta på nu då. Lite frulle kankse. komma ifrån den här jävla datorn lite. Den är inte riktigt sig lika kan man väl säga efter nyår... ghaaa. Så tyvärr går det inte att ladda upp bilderna från telfeon hit. Förbannade jävla teknik.


Pussar

Bada köket

Torsdag. Torsdag den 21 Januari 2010. Fan va tiden går fort. Ibland känns det som man hinner med hur mycke som hällst o bara en dag. Andra dagar arbetar hjärnan över att änns ha något o göra för bara 1 timme.
Idag har det i alla fall varit fullt ös. Började väl med att ja inte kunnat sova inatt. Jätte om i halsen. Så att sova va ju bara bra överskattat. Lyckades väl somna om efter en mycket tidig kopp te. Mycke skönt kan ja lova. Sen blev det städning av hela huset. Plocka o dona. Damma, dammsuga, torkagolv, diska, plocka ner den sista julstaken. Äntligen tillbaka till min vardag :)
Sen blev det att laga lite mat, soppa. Jenny ä påväg för en feting kväll :D En fetingkväll fylld med sånd där gott o onyttigt, skvaller o lite dirty dancing. Åh, finns det något som är hetare än en riktigt muskulös dansare med sån där perfekt kropp o en svart kortärmad skjorta. oj oj oj. Tänk, det är lixom slut på sånt nu. Ja ska leva o bo med den karl ja har nu för resten av mitt liv kanske. Jag är ju bara 21. Vi träffades när ja va 20. Jag är ju bara barnet kan det kännas som när man ser lite siffror bara. 80 år ska va leva ihop, om vi antar att det slutar vid 100. Men vet ni va... Det är något ja inte tror kommer bli så tråkigt ;)

Så nu sitter ja här i soffan. Jenny har nyss åkt o jag är så nöjd över mitt städande, trots mitt badande kök ;P

Corazón. Tömmkör han så mycke ja bara kan nu med jämna mellanrum. Får ju inte bli för mycke för honom.

Imorgon är det Fredag. Erik kommer hem. Slut på friden ;)

Ska förmodlligen sälja min lilla räser bil, 850. Får se vad Erik bestämmer sig för. Men blir det så, så har jag en bil övers som är nybesiktad och nyskattad. Finns intresse?

Fan va ridsugen ja är!!!! Kan inte Curre bli stor snart... suck. Måste bara hitta en sadel ja vill ha oxå.

Sen måste ja slå ett slag för att jag har världens bästa hovslagare. Vad vore vi utan dom. Och min är klockren.


Sussa gott.
Pussar

Kärt återseende

Jag får väl önska alla en god fortsättning. Man kan väl kort o gott sagt säga att jag hade tagit lite julledigt från mitt bloggande. Ett rätt så tidigt sådan och långt. Har väl hunnit bli 1½ månad tror ja.

Mycket har som vanligt hänt. Blir väl en sån här jätte roman som vanligt trotts att jag säger att jag ska fatta mej kort så ja får med allt. Men men ;P Tycker ni mitt liv ä roligt o läsa om så varsegod :D

Börjar i alla fall inna jul. Vid lucia. Erik och jag tog en liten mini weekend och åkte ner till Göteborg. Mysiga Göteborg. Det va kallt men gu så mysigt. Tänk om det bara hade varit lite snö oxå. Aja, man kan inte få allt. Hade i alla fall super super mysigt. Somliga runt om i våran omgivning hade ju trott att vi skulle åka dit för att förlova oss. Hahaha sakta i backarna nu. Åren kan väl få gå lite till först. Jag vill ha något att kunna se fram emot genom åren. Så länge har ju faktiskt inte ja o Erik varit i la. Inte förens i Februari blir det 1 år!
I alla fall, vi gick omkring på Haga, Nordstan där vi förövrigt bodde på juvliga Scandic Europa. Vilket hotell. Vi gick på Liseberg o mös. O va mysigt det va. fick lite rysningar nu :) Hade ju till o med lämnat bort Corazón dessa två dagar åt lillesyrran. Så det va verkligen semester. Även om ja ser min tid med Curre som rena semestern ändå. Till min stora glädje kom vi hem i tid så vi hann stanna till hos mitt hjärta :D så även till Eriks stora glädje ;P

Jul, jul stålande jul. Nä, vet ni va. Fy fan. Jobbade verkligen hela jul o mellandagarna. Fick verkligen ingen ledighet eller sömn för den delen häller. Flänga hit o dit hela tiden. Men det är väl se det ska vara när man firar jul med olika familjer :)
Men det har sin charm :) Fick i alla fall mycket fina julklappar, mycke mer än va ja hade kunnat ana.

O så närmade sig nyår med stormsteg. Fy fan! Nu i efterhand kan ja bara säga en sak. Här i Brunsås blir det fan i mej inga mer fester på ett bra tag. Vi hade våran inflyttningsfest! Shit! Ja laga mat åt oss alla från typ 10.30 till 17.00 den dan. Men det blev rent ut sagt så jävla bra fanns nog inget ja misslyckades med om ja får säga det sj o om man lyssnar på folket runt omkring. Det blev Filébuffe. Oxfilé, kycklingfilé, rökt lax, potatisgratäng, sallad, trattkantarellsås, b-sås, ostbricka med kex, annanas, päron o druvor. Super gott.
Kvällen blev ju vad man gjorde den till, men eftersom majoriteten va gossar här så va det ju dom som hade beslagtagit muisken en del. Så det blev att glatt , hör min ironi, lyssna till Eddie Medusa - dra skinnet bakåt, dra skinnet framåt. Gissa om ja va måttligt road! Kvällen fortsatte o 12 slaget närmade sig o folk blev allt fullare o fullare. 12 slaget kom och ja fick skåla det sj :( O efter kl slog 12 urarta allt. Folk började kaxa o stri, jag fick en käftsmäll då ja gick emellan tjaffs o den som ger sig in i leken får leken tåla :P En stol gick sönder och hela gården är nu mera både in pissad och in spydd. Mysigt. Suck.
Sen slog Erik en frivolt i badrummet. Hahahaha jag kan fortfarande inte sluta skratta när ja tänker tillbaka på dä. han drog ner hela duschdrapperiet, gjorde ett stort svart hår i badkaret, drog ner handdukar, o schampoflaskorna min som stod längst in på badkaret hamnade i kattlåtan som står på andra sidan toastolen. Så det måste ha varit en jävla volt. Hhahaha o när ja öppnar dörren utifrån hittar ja honom på golvet sitytandes, naken med att duschdrapperi över sig. ASG!!!!
Oh när vi vaknade, oj oj oj. den vill ja bara glömma. Fy fan va det luktade. Det stod flaskor, burkar o glas ÖVERALLT!!!
Men det som är det mest komiska med det hela är att Erik har söpit bort sina egna byxor i sitt egna hem!!! Tyvärr låg hans nycklar i dom byxorna. Så ja hoppas vi hittar dom snart, dom är altså ännu inte återfunna 2 veckor efteråt :P

Huset

Som ni ser så lyckades huset stå kvar i alla fall efter nyår :P

Henrik va uppe här tillsammans med Annika efter nyår o stanna kvar 3 dagar. Tog lite kort och umgicks. Mycke trevligt. Så så snart ja har fått korten på Corazón ska ja lägga ut dom :)

Sen till minstora stora glädje är Tussan tillbaka :D Amanda! Den hästen är bara allt för skön. Får se va det blir av henne sen ;) Så den 15/3 väntar vi tillökning :D

Corazón har blivt vuxen nu. Han har fått flytta över till dom stora grabbarna. Dom hårda grabbarna, hingstarna. Så nu går dom 4 st hingstar i en o samma hage. O tro det eller ej. Det är den hagen som det är lugnast i!!!  Det är dä ja har sagt, man ska ha en hingst :D
Får väl se när ja ska börja rida honom sen. har funderingar på att han åtminståne ska vara insutten ordentligt tillsommarbetet. men ja får se. Ska börja tömköra honom mer ordentligt nu när kylan släpper lite. Då har han fått en ordentlig vintervila och mognat en del. Tror att det blev super.

Har ju varit super bra med snö nu den tid som varit o forfarande är. Så vi har varit ute o åkt lite skoter. WOW. SKit kul :D Så för tillfället står det 3 skotar i mitt stall. Visst hästkrafter i all ära, men, blir lite mycke för mej att ta hand om ca 800 hästar :P

Erik har annars återgått till sin vardag i huvudstaden så är väl därför till viss del som ja bloggar igen nu. Så att han har något o göra på jobbet, o inte bara glida omkring ;P Den lille badrummsvoltaren har en överraskning till mej/oss. O ja får inte veta va det är!!!! Fattar ni vilken tortyr det är för mej att inte få veta om en överraskning som ska vara åt mej. GHAAAA

Tror väl att det va det mesta. Har hänte en hel del emellen men kan inte ta med allt :P


Pussar

RSS 2.0