Vilken soffa?

'Vilken helg ja haft. Jobbat hela helgen. Äntligen ä den här helgen över. Om 2 veckor är det bara att ta nya tag...suck.

Så idag har ja haft min helg. Min helg varade dock bara idag då. imorgon är det tillbaka till elendet. Så idag har det fått bli lussebulle bak för nästan hela slanten. Baka 3 L bullar. Mycket goda ;P

Mitt liv kan ja nästan beskriva som ett pussel. Och just nu börjar bitarna falla på plats. Ja har ju den tron att livet är till viss del förutbestämt. Därför läggs pusselbitarna efter den bilden, den som vi inte ser. Därför måste man testa sig fram vilken lösning som blir bäst. Hur varje bit passar. Därför kan det ta en stund att hitta.
Pusslet är ju inte färdiglagt förens ju dör. Då är ditt, pussel färdigt.  

Några av dom bitarna ja pratar om är bla att dom hantverkare som ja tänkt ska göra om mitt badrum, har entligen hört av sig. Har ju tänkt att badrummet skulle få bli färdigt inna ja flyttar in. Allt blir ju så mycke enklare då. Lite svårt att göra dä man ska om varken dusch, toa eller nått finns. Har bestämt mej för att det blir ett ljust badrum, sand. Istället för blått som ja hade tänkt mej som ett annat alternativ. Det kommer bli jätte bra tror ja.

Är däremot lite undrande över om ja ska ha kvar mina köksstolar. Köksbordet kan ja inte ha kvar då det är förstort. Så måste köpa ett nytt bord. Frågan är då om ja ska ha kvar stolarna eller om dom ska säljas eller kastas eller sparas. Hahaha en pussel bit att ta tag i :P

På Onsdag är det äntligen dags, frissan :D Äntligen lite lyx :D

Curre har haft en semester vecka. Han tycker det är rätt så skönt dock. Så ja har inte allt för stor ångste över att ja inte redit. Ska rida imorgon.

Imorgon tänkte ja även åka o kolla på en soffa. Måste ju ha något att sitta i oxå i lyan. Men kan inte bestämma mig om ja vill ha en hörn/divansoffa eller 2 st 3-sits soffor att ställa mitt emot varandra. Vill ha en ljusgrå soffa. 3-sits modellen på soffa ja har tittat på finns inte i ljusgrå. suck. Där emot finns en kombinerad hörn och divansoffa i ljusgrå. Dock är den i samma matterial som den soffan jag o Erik köpte. Och dä va ja ju inte så nöjd med. Men vi får se. Ja kan ju åka o kolla i alla fall.

Här är sofforna ja kollat på...


Eller...

Beslutsångest...:P Lite hjälp tack.

 

Nä, dags att gå o kvällskissa. Sen sussa. Jobbar imorgon. Den dagen blir nog något annorlunda :P fy fan vilka männsikor. hahaha



Love Sofia


Nedräkningen har börjat

Imorgon är det sista helgdagen, sista helgpasset. Sen har ja semester. Ska bli skönt kan ja lova. Jobbade en 7-16 tur idag. Trode verkligen aldrig dagen skulle ta slut... Och imorgon gör ja en delad tur. 7-21 När ska den sluta om ja klagar så mycke nu.

Corazón har börjat vara ute nån natt nu då o då eftersom det börjar bli fruset i backen. Han trivs :) Mat dygnet runt. Inget honom emot :P

Om 1 vecka exakt sitter ja i globen och fäller en tår av stämningen. Stämningen av att så många människor med samma intresse under ett o samma tak. Det är även vid den här tiden om 1 vecka som jag är x antal kronor fattigare av att ha gått några rundor på anexet :P

Raffe små fiser!!! Och dom luktar gringo.

Jag har nu köpt min andra del i min första julklapp. Så nu har ja typ en komplett klapp. Till en speciell person. Den blir nog lite rolig i alla fall :)  Nu saknas bara resten av alla klappar till resten av dom speciella männsikorna.

 

Love Sofia


Tur han inte bryr sig

Oj va tiden går fort. Om 1 vecka typ är vi på väg till Stockholm och globen :D Ja, jag kan inte sluta tjata om dä. Det är ju verkligen min första verkligen semester :D Och att ja ska åka med helt underbara människor. Dä är ju som grädden på moset :D

Efter mycke om o men så sitter ja här nu i soffan med min dator. Så nu kan ja väl inte skylla på mer att inte ha tid eller riktig ork :P Men denna dator historia va inte bara. köpte datorn på Media Markt och den första datorn va begagnad, ett utställnings ex. Gissa om ja var förbannad. Dä inte bara rök ur öronen på mej utan det stod låger ur dom. Och som kompensation fiick ja milersättning, enbart. Och jätte dryga. Så köp för fan aldrig något där ifrån. Suck.

Igår när ja satt här vad datorn så lyckades ja köpa min första julklapp. Ett bock på listan i alla fall. Men ack så många kvar. Och jag har inga ideer på vad det blir för paket i år.

Blev även av med min soffa igår oxå. Känns bra. För den ville ja inte ha med mej till lägenheten. Den lilla gröna 2 sits soffan ja hade. Så då va dä 1 mindre sak att flytta :)

Jag står inför ett stort beslut. Och dä gör mej tokig. Nu när ja ska flytta in till stan igen har ja ju tänkt att Corazón ska få stå kvar här ute i Alkvettern. Men i och med att ja har nu har Raffe som ja vill ha med till stallet så måste ja ha bilen dit varje dag. Ni som känner mej bäst vet att om ja tar åt mej något så är det jag som ska ta ansvar för dä oxå. Jag vil inte lämna bort Corazón några dagar i veckan. Skulle du komma lämna brt till barn några dagar i veckan? Jag kan inte dä. Ibland, men då är det något mycket speciellt som ska hända som göra att ja inte kan åka o ta hand om min häst. Och ska ja då åka med bil varje dag till alkvettern så kommer det kosta en hel del. Och det känns som att ja kan lägga pengarna på så mycke mer om han skulle stå i ett stall i stan. Men då kommer nästa problem oxå, vilket stall tar emot en hingst som ja samtidigt vill ha sällskap i hagen. Dä ä inte många. Kanske inte någon. Har ev ett alternativ i alla fall. Så vi får se. Men ja vill jub igentligen inte flytta honom. Ja trivs ju så jävla bra. Har aldrig varit i ett så bra stall. Förutom när ja hade ett helt stall sj :P
Det skulle kosta mej 4500:- i månaden o ha kvar honom i Alkvettern, då är spån, hyra, mat och bensin inräknat till Curre. Jag mår verkligen inte bra av detta.

Här är Curre o ja i en annan out fit ;) Visst kommer han bli snygg :)




Men nått som ska bli så skönt är att på Onsdag så ska ja till frissan. ÄNTLIGEN. Va ja ska njuta. Men funderar lite på va det ska bli för färg. Är lite sugen på den här färgen ja hade för ett par år sedan. Kommer inte ihåg va den heter, men trivdes rätt bra i den.

( o bara för dä går inte bilden att ladda upp...suck. )


Vet ni va ja har köpt :D Hahaha Nu ska min hingst bli ännu mer fjollig. Det börja med lite bling bling i pannan, sen blev dä en rosa outfit. Och nu har ja köpt boots till honom. Tycker det är så fränt. Så kul att reta folk :P Sen har ju ja aldrig haft min ponny tid, Så därför tar ja igen det nu på Corazón. Som tur är så verkar han inte bry sig :P
Har köpt 2 par boots från catago i SILVER!!! han kommer bli så snygg :D hahaha Visst är dom snygga?




Så nu måste ja ju hitta ett scchabrak till dessa oxå. Har hittat ett schabrak ja vill ha, dock kostar den lilla filt biten 1300:- och finns inte helt i den färgen ja vill ha. Vill ha ett svart schabrak med svulver passboaler. schabraket finns i svart men med guld kanter och inte silver som ja ville ha. Ska titta i globen sen när vi åker dit. Har en känsla att ja kommer hitta en hel del där :P men om ja inte skulle göra dä, vet ni nått ställe som har?




ikväll kommer jenny oxå. Sitta o bara slöa o prata skit. och det blir faktiskt inte så mycke feting kväll. Vi ska däremot ska vi laga mat o äta. Och dä gör vi länge :P Ska laga soppa. Därför ska ja nu vara så jävla (renst ut sagt) duktig och gå o baka färskt bröd nu tills ikväll :)

 

Love Sofia


Mia´s schabrak

Suck. Har jätte tråkiga nyheter, eller ja, det kommer ju fler ggr, men Anna träningen är inställd på Söndag. Suck. Ja ja, det possetiva är ju att jag slipper vara nervös för dä. Istället får ja vara nervös över att jag åker till Botorp istället och rider tillsammans med Jana där. Va länge sedan aj va i dom stallarna. Men nu åker ja dit på besök, med MIN EGNA häst.

Corazón


Har funderinghar om ett nytt schabrak från Mias. Tycker dom schabraken är helt suveräna. Men jag måste komma på en färg som kan passa. det gäller färg på schabraken, passboal och kantband. Förslag...?

 

Lite kvällsmat kanske...? Men vad. En Pan pizza blir nog bra.


Love Sofia

Kan en Ullareds resa bli billig?

Snö kan inte låta bli att le. Det är verkligen så vackart. Vit puder snö :) Och är dte någon som verkligen älskar snö så är det Raffe. Alla spår som går att spåra och att man kan busa osv. Ja, så busig va länge sen ja såg honom. Problemet nu när snön kommit o det är vitt överallt inser jag att både Raffe och Snövit skulle behöva ett bad. Båda är (ska vara) vita. Men emot snön är dom lite sand vita. Hahaha Snövit som aldrig upplevt snö förut på detta sett tar dte hela med ro faktiskt. Hon tycker det är lite konstigt men roligt.

Corazón har åter igen stigit i värde. Nu är han värd en halv miljon. Med Linda och Jossans stöd så galopperade vi för första gången igår. Allt gick så bra. Men han är bara så stadig än så han klara bara att galoppera i ena varvet. Så där av värdet på bara en halv miljon :P  Men han tog galoppen jätte lugnt och fint, inget bus och spring utan en lugn, stadig och rund galopp.  En halv långsida och en kortsida innan ja sakta av. Blev helt paff. vilken rund och mjuk galopp han hade. Jag kommer älska den gångarten :D I vanliga fall har ja svårt att sitta ner i galopperna då ja har svårt att slappna av, men att sitta ner i trav är inga problem :P , Och att sitta ner på en unghäst för första gången ska defenetivt inte vara bekvämt men fan va underbart dä va :D

Roligast är nog den ultimata utrustningskombinationen jag har kommit fram till jag måste ha nu för att detska gå bra. Benlindor runht om, bling bling i pannan och sen en ropingsadel. Hahaha Undra hur Anna skulle ta dä om vi skulle komma i allt dä på söndag.  appropå söndag. Jag är så nervös. O jag kan inte sluta tänka på dä. Ja ä verlkigen så nervös så ja håller på o få en hjärtattack varje gång ja tänker på dä...

Ska förklara dte här lite, ja, jag vet att Curre är ung och att ja rider. Mentalt klarar han dä. Och jag tar hällre dumhetsdusterna nu när han är så pass ung, ostadig och inte orkar bäsra sig och bråka. Att ta dom dusterna om 1 år har ja ingen större lust med. Hittills har allt gått kanon. Inga stora protester. Han är så underbara. Så att ja då väljer att galoppera honom nu är för att han inte har så stor ork till att bocka, busa o bralla med mej på ryggen. Sen måste han få se att det inte är farligt att öka en gångart. Vi stärker ju banden emellan oss. Och till jul sen kommer Curre att få vintervila i ca 1-2 månader från ridningen.  Så detta tror ja kommer bli jätte bra :)

Ska snart bege mej till stallet och ta in hästarna. Min tur ikväll.

Har även börjar packa lite smått. lite ridkläder och då passa ja på att rensa lite. Hahaha jag har ju nästan bara bruna/begiea kläder. Just dom färgerna ja inte vill ha. Så har faktiskt kastat en del nu som annars bara kommer ligga i skåpet o damma. Då ä det lika bra o slänga så ja kan få in nya kläder istället ;P

Har ett annat bekymmer oxå. Mamma vill åka en sväng till Göteborg o gå på Liseberg och Haga julmarknad och när vi ändå är där nere så skulle det bli en tripp till Ullared. Detta innan jul så klart. Frågan är om det är värt att åka ner till Ullared innan jul. Har ju erfarenheter av att det brukar bli dyrt och nu när ja ska flytta o så så kanske det inte är bästa resan. Men samtidigt så ska ju julklappar handlas. Suck. Bslutsångest. Men resan till Ullared kanske blir billig denna gång då ja redan varit till globen och kommer granterat att köpa massa saker där och sen har ju en hel del så, och nya lyan vet ja inte va ja vill ha till och där har ja även det mesta. Så det kanske kan bli bra. Kan man åka till Ullared och komma därifrån billigt? Högst otroligt tror ja.

Corazón har rabies

Min nacke är äntligen på go väg att återhämta sig. Fick en tid för massage i fredags. Och som ja befarat, det är ett muskelband av nått slag som inte ligger som dä ska. Inte undra på att ja fått sprängande huvevärk hela tiden.
När ja va klar med behandlingen kunde ja knappt stå upp. Så mycke "skit" hade det lossnat och blodet i ryggen och nacken hade fått en jäkla fart. Bara att fortsätta ta det lugnt ett tag till så får vi se om det lättar.

Corazón har nu mera gjort sig till en självklart dressyrhäst. Han är så klockren att ja inte kan göra annat än att le :D  Berätta i förra inlägget att ja köpt ett bling bling pannband åt honom. Och jag är inte så mycke för det där med bling bling igentligen. Men fan va snygg han blev. Han bär lixom upp det där pannabndet som en krona på hans huve. Eller blir det krona i pannan :P Han fick på sig nytt schabrak och nya benlindor runt om idag oxå. Han har inte haft benlindor runt om förut när ja ridit. Han har fått vara "naken" från allt extra. Han har ju haft lindor på sig förot när ja longerat osv, men det va ett bra tag sedan.
Att få benen lindade verkade vara som en självklarhet för honom. Han lyfte inte ett ben minsta mm när ja linda benen, inte häller när ja linda av benen.
Att sedan gå ner till ridhuset och rida, ja dä va ju rena drömmen. Stod snällt, avspännt när ja satte mej upp, skritta iväg lugnt och stadigt på långa tyglar utan att små takta. Skritten va han helt underbar i. Han jobba jätte bra i en låg och avslappnad form. Trava åt båda hållen lugnt och avslappnat. Alla övergången både upp o ner va så mjuka o fina. Halterna raka och benen fint plaserade under sig. Efter 10 minuter knattp va ja klar med dagens pass. Va härligt det är att ha en unghäst som bara är så jävla klockren :D

En bild av dagens stjärna :D Visst har han rundat på sig lite...






Och som grädden på mosen en sån här lördagkväll sitter ja o har fetingkväll med Raffe. Vi båda har ätit kalas god mat och fetat oss som fasen. Raffe är så mätt i magen efter maten och en stort grisöra att han inte änns reagerar med ögonbrynet när ja prasslar med godispåsen eller reser mig från soffan. Sj börjar ja bli rätt seg sj oxå. Vet ni va den bästa kombinationen av ett fetinggodis är...? Ett stort grillchips (måste vara stort så man känner hela munnen blir stor) till detta tar du samtidigt två ostbågar. Detta tuggar du tesammans. Fan va gott. Ett riktigt fetingtips :P Detta även med en iskall cola till, självklart ;)

Va på loppis idag. Hittade 2 st nya västar jag ska ha till stallet. En citrongul och en flickrosa. Här är det inte bara grönt och blått för att man har en hingst :P Får väl bli den out fiten när vi åker på träningen, "den rosa". Hahahaha Värst är ju oxå att Curre inte är så pass maskulin än att han klär i rosa. Det enda som gör att han klär i rosa är ju hans färg nu. vitt/grått/rosa, fin kombination dä :P och självklart bling bling bandet oxå...


Appropå det här med att Curre numera gjort sig till dressyrhäst. Jag vet inte riktigt hur jag ska dölja hans "brister". Menar den där T-märkningen han hade försökte vi ju göra oss av med i sommras och har väl lyckats rätt bra, om ja får säga det sj. Hans stank döljer vi i pälsglans. Att han sj försöker bada i badkaret jälper ju en del men skrämmer slag på människorna runt ikring. Att han rullar fast för jämnan, ligger platt på rugg och alla 4 ben ihop, är ju bara för att rynkorna ska ta längre tid på sig att visa sig. Mitt nuvarande problem är att han har rabies. Har alltid trott att djur blir dumma i huve av rabies. Inte Curre. Å andra sidan är inte curre som alla andra häller. Men min stora fråga att sova på... Hur botar jag rabies på Corazón...???



Love Sofia

Kroner i taket

Vilken jävla kärring ja börjar bli känner ja. En dag som denna skulle ja kunna göra nästan va som helst för lite massage. Min nacke o rygg är verkligen inte som ja vill att dom ska vara. Suck.

Mina veckor är händelserika. Vilket är både bra o dåligt. Bra att tiden går fort och att dagarna inte går i repris utan i variationen. Tyvärr går dagarna för fort och det är för mycke runt omkring mej så jag har en bitter känsla i kroppen att mina vänner blir åtsidosatta. Jag värderar mina vänner högt. Mycke högt. Men har fått höra att ja måste tänka på mej sj. Så är dä ja försökt att göra. Jag hoppas dock att det kommer ske en ändring framöver.

Det är nu typ klart. Jag har hittat en lägenhet. En 2a. Det kommer nog bli jätte bra. Bara badrummet som ska renoveras lite och lite färg i köket så är ja nöjd sen. Dock är inga papper skrivna än men detta ska göras inom bara nån dag. Så tyvärr lämnar ja landet :( är rätt nedstämd över dä. Känner mej verkligen så hemma här på landet. Men men. Jag får mellan landa i stan nått år innan ja köper mej den där hästgården jag drömmer om ;)

Och när ja väl får min drömgård ska ja ha ett drömstall oxå. Corazón ska få sprior av guld och kristallkronor i taket. För så jävla underbart duktig han har varit i helgen och rida är helt otroligt. Vilken kille ja kommer få när han bli färdig. Han kommer bli snygg. Om han kan sluta och leva rövare som han gör nu. Dra mej baklänges va dom härjar. Han och Fläcko. Helt otroligt. Lerbrottning, kängru hopp i leran och att öva på betäckningar, (dock över dom på varandra, tappar balansen och gör sidoplask i leran. Att dom inte är skadade när dom kommer in för kvällen är ett under.

Va till Hööks i söndags och fynda lite. Corazón har nu fått sitt första bling bling pannband. tog kandar nosgrimman och matcha ihop det med pannbandet. Vilken snygging han blev. Fick även bli ett par kantflätade tyglar. Kändes bra.
Jag är ju som ja är, när ja inte blev som ja skulle, Ni som känner mej bra inom hästvärlden vet att jag har lite utrustning hemma. Under den tiden jag inte ägde kossa köpte ja massa med utrustning istället, för att en dag skulle ja ju ha mej en egen häst. Så ja har lite att välja på. Ändå vet ja inte va vi ska "ha på oss" om 2 veckor när vi ska träna för Anna. Och när ja kollar närmare på mina saker visar det sig att ja 50% av sakerna går i tonerna brunt/beige/sand. Och är det nått j inte kan ha är det ju dom färgerna till Curre som är grå skimmel!!! Dä går absolut inte. Och det känns så över extremt och komma i ett vitt schabrak. Har jätte fin lila out fit. Bara dä att ja enbart har en pike tröja i matchande färg. Hahaha Ja, jag har problem. Aldrig påstått något annat :P  Men o andra sidan en stjärna klär i allt så kanske bli vitt. Vem vet. Får väl be någon offra 1 minut och ta ett kort på oss då. Vem vet, Jana kanske hinner ut och kolla på oss och ta ett kort. Det är ju historia vi gör då. Curres och min historia :)

GÄSP!!! Ännu sjukare är att kl är 22.17 och jag är så fruktansvärt trött. Blir väl så när man jobbar hårt. Har gått bredvid på mitt nya ställe och gjort min första arbetsdag idag. Allt har gått kanon. Så det är bara att låta dagarna gå och ignorera chefen där. Vilka människor det finns.

Något annat ja längtar till är min SEMESTER :D Globen tesammans med Anders, Jana och Jossan. Kommer bli så roligt. Hoppas på många fynd i gallerian ;P
Och innan vi åker har ja under veckan bokat tid hos Frillan och ska äntligen bli ordentlig i håret igen. Förr, inna ja köpte Curre, bodde hemma och inget betala och jobba verje helg, gick jag alltid till frisören och fixade håret. Färgade alltid i snygga färger och klippte mej i färska toppar. Va lyxig ja kände mig då ka ja lova. Därför tycker ja att detta ska bli så otroligt skönt. Nästan som gamla tider, bara dä att detta, att detta inte blir 1 ggr/månad som dä förut. Man värdesätter dä lite mer :)

Nä dags att sussa innan ögonen åker helt ofrivilligt igen helt av sig sj. Sussa gott o dröm sött.


Love Sofia

RSS 2.0