Ja svävar på moln.

Ja vet. Ja borde inte. Det är inte så jätte bra kanske. Men ja ä ju så sugen :D Ja va bara tvungen. Ja va bara tvungenn att hänga över Corazóns rygg idag medans Gunnel ledde honom runt i ridhuset. Min lille skrutt. Han va så cool. Klappa honom överallt, hänge, klängde, knuffa, drog i manen, ja, att han inte slängde av mej. Hahahaha Mammas hjärtegull. O det roliga va att han va inte allt vinglig när han gick med mej hängandes på ryggen, o han är skamset sagt bara 1½, snart 2. Men tänk när ja väl sitter där på hans rygg o dansar fram, i en luftig vals eller i en stark fylld tango. wow :D

Har löshoppat hästarna idag i alla fall, Pärlan, Tarragon o Corazón. Corazon har lixom tappat suget dom senaste gångern vi hoppat sen vi började hoppa "riktig" löshoppning. Förut när ja o corris har hoppat så har vi bara ställt upp ett hinder efter långsidan så har han hoppat sj. Utan några infångare eller nått. Men idag va han super. Och åter igen fick vi se han finuliga ja. Hahaha släppte honom på första hindren o då är dom ju alltid att dom måste kolla o granska o stanna upp lite. så på nästa runda visste han precis hur allt stod. Så på hinder nr 2 hade han sett att det fanns en liten liten glipa emellan hinderstödet o väggen. Hahaha o ja har då aldrig sett en häst göra en sån gräj. Precis när han tänker lyfta första benet för att hoppa så för han det åt sidan istället, inget hysterisk utan så här grasiöst o smiter emellan stödet o vägg o han drar in magen åt alla håll. Hahaha ja det såg så kul ut :D Busfrö.
Men för att sammanställa dagens arbete så, ja tror att vi måste byta inriktigt på gården :P

Jaha, nu ska ja ta ett bad. mmmmm. Erik kanske kommer hem idag. Vore mysigt. Har varit så bortskämmd nu en längre tid då han alltid kommit hem någon natt under veckan eller så har han kommit hem tidigare. Så är kanske inte mer ä rätt att ja får vara själv nu. Menar, jag är ju sj på helgerna nu mera.


Puss 

Pengvinpastiller till häst :D

Tiden går och det är åter igen måndag, Måndag kväll. Här sitter ja  i soffan o softar o kollar på fotbollsgalan. Gisses!!!

Har haft två super bra dagar nu med Corazon. Han har varit förjävligt i två dagar. Riktigta såna här hingstfasoner. Inga elakheter men just så där att nej, ja vill inte gå ja tänker springa här med luftiga fina steg. Skritta ä till för mesar. Men som sagt i två dagar nu har han varit världens bästa igen. Så kulorna får vara kvar ett tag till :P

Idag när ja longerade honom fick ja åter igen se en sida som han ärft av sin far. Hahaha han ä verkligen sin far upp i dan. La ut bommar som en solfjäder som han skulle få skritta o trava över. Detta är en övning som gör att håller han inte ordning på baken o bogen slår han i bommarna. Vilken ja tyckte han klara rätt bra för att vara första gången. Fina steg och mycke tänkande. Han måste, precis som far, ha något att tänka på. Man måste underhålla honom. Rider man bara runt runt på fyrkanten så kommer han skita i dej. Så detta tror ja kommer bli en mycket krävande häst.  Inte tungrider eller trist. Men för att komma till ett bra arbete med bjudning så behöver han få saker att tänka på. En häst som kräver sin ryttare. Märktes när ja hde longerat över bommarna att han blev varm i kroppn mycke fort så då ä det lika bra att sluta så han inte får en bild att att nya saker är jobbiga. Arbete o nya saker ska vara roliga.



Mätte honom även igår :P Shit säger ja bara. Han är 1.52,5 cm i mankhöjd, 1.55 cm över baken och han väger 390 kg. Lilla knubbisen. Va tvungen att veta va han väger då ja skulle avmaska honom. Hade gissning på 400 kg o min gissning va ju inte helt fel. Har fått chansen att prova ett nytt avmaskningsmedel som inte är till för privat personer än. avmaskningmedel i TUGGTABLETTER :D  Hahahaha gissa om ja ville prova. Hade fått höra att dom skulle smaka som betfor o luzern. Hahahaha men när ja fick se tabletterna höll ja på o skratta ihjäl mej. Det såg ut som stora pengvinpastiller, såna där man köper på Ålandsbåten. O din lukta som dä oxå :D
Men ja som har en mycket kräsen häst ville inte ha dom så fick lägga dom i lite mat så åkte dom ner :P

I söndags va ja o Anna till Botorp o kolla på ponny dressyr. Lite roligt o få komma iväg igen o kolla på lite folk o dressyr. Passa då på att kolla på hästar som inte ingick i tävlingen. Corazons halvbror och sen va ja tvungen att se ut över hagarna och se om min älskade ko fanns kvar. O visst fanns hon kvar, o visst hörde hon när ja vissla. Suck. Men corris brorsa där va mycke kul o se. Brorsan är 1 år äldre så va lite kul o se hur corris kan se ut om 1 år. Kan säga att han såg ut precis som corris gör nu fast ett par cm högre, längre och bredare. sen är brorsan mycke mycke mer brun, grå, svart spräcklig. Så va kul o se :)

O våran litte pisse då :P vem har sagt att man inte kan lära gamla hundar att sitta. Vilken jävla amatör :D Pissen är en snart 11 år gammal stallkatt. Inte uppfödd på annat än torrfoder o defenetift inte någon kattlåda. Men heter man sofia så gör man ;) ursäkta min höga näsa, men lite kul o dä. Nu mera går kissen på kattlåda, äter räkor, leverpastej och lever livet som otrolig livsnjutare :D

Måste även passa på o säga att ja har världens bästa karl. Så nu måste ja förklara varför o få skryta om honom lite. Han kan lixom mycke om allt. Tapetserare, snickare, mekaniker, hemma fixare och massa mer. Sen att han inte kan sortera tvätt, laga mat, handla färska matvaror, städa badrummet och är liv rädd för corris dä ä lixom bara han. Det är lixom sånt som ja får ordna ;) Så va vore han utan mej, men va vore ja utan honom? Mycke skulle ja klara sj, för ja skulle bara skaffa je sånt ja kan klara sj. Men nu när vi skaffat oss en bil åt mej så är ja otroligt bortskämmd som har någon som kan. Någon som går ut o tittar på bilen så fort ja säger att något inte är som det ska, va ja tror i allla fall :P

Erik o ja ska åka iväg på en liten myshelg om några veckor. Göteborg, Lisebergs julmarknad. Pirrar i hela kroppen bara ja tänker på dä :) thihi.




Nä, lite nyheter kanske, Kanske lär sig något om landet idag :P
Imorgon blir det löshoppning med Jossan o tarragon och Gunnel o Pärlan. Ska bli buskul :D


Pussat


Va är det som händer?

Nu förstår ja mej verkligen inte på folk. Va har dom nu fått för ideer? Att byta ut sina fina tävlingshästar o välhanderade unghästar för att skaffa sig, ja hör här nu, en Nordsvensk! Menar inte att nordisarna är dåliga på något vis, har sj ridit Nordisar som är mycket lydiga o välridna, men just bara det att gå från fin flått unghäst o tävlingshäst till en Brunte. Nog för att ja vet att vårat humör påverkas rätt skapligt nu när det är grått o fruktansvärt trist ute, men ska man vekligen sälja sin solstråle då? Tänk till våren då, när solen skiner för fullt och värmer oss o blommorna tittar fram o fåglarna kvittrar. Ja ja, det blir nog bra. Ja tänker inte sälja mitt lille hjärtegull i alla fall. Men måste säga att det skulle vara jäkligt roligt o se vad han är värderad till med tanke på utbildningen, ålder osv. O framförallt va folk tycker om honom. Har framför allt en person som ja hade önskat hade träffat Corris. Den personen har en syn på hästar som ja inte riktigt ser. Mest för att ja inte tror att det kan vara så. Men med lite hjälp så fick ja upp ögonen o såg att det faktiskt va så....

På Söndag ska ja o Anna åka till Botorp o titta på dressyr. Det är DM för juniorer häst och ponny. Ska bli roligt. Få komma iväg o kolla på lite ponnysar.

Hmmm va vad det mer ja tänkte på. Har fått lite förfrågan på bilder nu när huset är renoverat. Kan säga att vi har fått det jätte jätte mysigt. Men allt är inte som ja/vi tänkt oss än så ja är lixom inte nöjd med helheten, därför känns det som att ja inte vill lägga ut några bilder än på huset då det inte är som ja vill ha dä. Men det kommer, om inte annat så finns det ju alltid att se live :P

Men ja kan väl bidra med två bilder, som bara är tills vidare. Rummen är ju lixom inte klara.
Detta är ur en vilken av sovrummet.


Och detta är en del av hallen, mitt lilla projekt.



Har haft en liten sån här slöis vecka när det gäller Corris träning. Så ska väl ge honom ett träningspass. Det som känns så skönt är ju att han är så liten än så träningen är igentligen bara för att det är roligt. Inte för att det är något som måste. Sen tycker ja ju överlag att träning ska vara rolig, annars finns det ingen mening med att träna. 

Men har lite uttdaterande bilder på honom i alla fall. Bilder ä ju alltid kul :)
Lite steg har han i alla fall...



O den här ska rida på... ;)



Hjärtegull :)



Att konerna alltid ska vara så roliga o leka med....



Ibland när ja tittar på honom ur vissa vinkar o bara på vissa delar så kan ja så som salget i ansiktiet, Han är ser så vuxen ut. Tiden går så fort kännes det som. Men så här ser han i alla fall ut i kroppen nu. Han står välidr under sig med bakbenen så baken är något högre än va manken är. Men förövrigt är han väldigt fin i kroppen. Eller?



O lika fort som sön ko försvann den. Hmmm jag som hade sån julstämning i hela kroppen igår. Tyckte det va jätte mysigt. Så tjatade en del p att nu är dte dags att bestämma dag för jul bak och dag för när det ska göra julkort :D Va nästan så där att nu ska ja börja julpynta o mysa hahaha men då sa min lilla ängel till mej på axeln att det hinns mä sen. det är ju trotts allt bara november än så länge. Kommer hinna tröttna på julen allt va tiden lider så den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;)

Va upp i, ja när va det nu, Tisdags o red Peacean på banan i granbergsdal. O dra mej baklänges. Ja skojar asså inte. Det tog mej 1 timme att komma ur sängen, inte kliva ur utan komma ur över lag. Hahahaha fy fan. Va annat dä mot när ja red kossa 6-7 dagar i veckan i pass som var tyl 1½ timme långa. Den hästen hade ork och en fruktansvärd vilja. Där kunde man se att träning va roligt. Hon gav alltid 110%.






Ovan på detta så red ja under första året på kvinnesta både där på skolan och sen på ridskolan i botorp. Hahahaha men det va på den gamla goda tiden. Menar så hårt kommer ja ju ite rida förens om typ 4-5 år när Corazon har vuxit klart osv. Visst är väl dä om ja skaffar mej en till häst. Men vi får se.


Jaha. Nu är Erik på väg hem. Kanske dags att planera vad han ska få till mat....;)


Pussar


Kan bara säga, I like it!

Jaha. Dags att kanske göra ett inlägg igen :P Men samtidigt känns det som varför? Varför skriva? Är det folk änns som läser? Vore lite kul o veta. Om man så bara lämnar en prick efter sig som signatur :P Vet ju att Erik läser inläggen ibald när är ute o far. Så klart ja ska skriva lite för att förgylla hans dag :)

Ja. Vad har hänt sen senast?! Vet att mycke har hänt men just nu så kommer ja inte på mycke för dä :P

Har idag i alla fall varit uppe hos Ica och ridit :D fan vilken back flasch ja fick :D Saknar livet med travarna. På nått sätt så va dä nästan roligare än va ja gör nu. Hästarna är ju helt underbara. Så vem vet. Kanske måste skaffa mej ett varmblod att rida istället för en ponny :P Va i alla fall upp hos Ica som sagt o fick rida. Ica ville ja skulle prova Peacan på banan gällande monte. O vilken trevlig häst. Mycket stabil i huvudet osv. Vore hos inte så fruktansvärt travsäker så skulle ja sj kunna köpa henne som dressyr häst.
Vill även säga att idag och imorgon sänder ja extra många tankar och omsorg till Ica och hennes familj. Aldrig lätt att mista en familjemedlem. Men jag som vän kan härifrån säga att ni har gjort rätt. Önskar fler vore som er.

Huset. Ja, vi börjar få mer o mer iordning här. O ja känner mej faktiskt mer o mer som hemma :) Erik o ja tog en tur genom skogarna i söndags efter att vi vaknat. O gissa om ja vill få hem Corazon nu. Inriden o klar :D Vilka fina ridvägar. Underlag för allt alla typer av gångarter o tempo :D Det kan gjorde ju inte mej inte mer hemma kär ;)
Har även ordnat med en hel del ved här genom veckorna. O fy fan vilket jävla arbete för litte jävla MYSVED!!!! Gissa om ja ska elda nästa vinter!



Corazon. Mammas corazonis. Ibland kan ja inte göras annat än att bara le åt honom :) Tömmkörningen fortsätter.
Släppte honom i ridhuset idag. O oj oj oj va dä va roligt. Kul o se när han blir riktigt riktigt glad så där. Hahahaha kom just o tänka på att ja måste ta med mej Erik så ska han få se nästa gång ja släpper honom i righuset :D Hahaha. eller, ä dä en dum ide kanske. Menar måste ju visa Corris från den bästa sidan om Erik ska våga ta hand om honom en hel dag om något skulle hända o ja har flyttat hem corris. Men roligt skulle det vara i alla fall o se hans min :D




Emil är föresten dålig... :( inge roligt. Kommer ta lång tid inna han är frisk. Men bara han blir frisk är ja glad, och att han slipper lida allt för mycke.



Hmmm annars då. Saknar Erik på veckorna. Nu så här på veckorna förstår ja va Erik menar med att huset är stort. Men kan bara säga, I like it! inte att varaifrån erik nu, :P utan att huset är stort :)

nä, sussa lite kanske. vore lite mysigt kanske. Börjar blåsa lite up nu, oväder påväg. Så då blir det skönt o krypa ner i sängen, tyvärr utan min älskade pojkvän, men va fasen, han ommer ju hem imorgon :P

puss


RSS 2.0