10-1=9


Corazón


Vilken dag. Nu har det inträffat. Jossan är ju i Karlskoga ibland o utbildar lite folk och när hon är klar åker hon vägen över gelleråsen till stallet. Jossan bor i Krillehöla annars. O jag som åker där rätt ofta kan man ju säga vet att det finns massa djur men ja har då rakt aldrig sett några.  Medans Jossan ser typ 10 harar. Nu är det i alla fall bara typ 9 harar. Jag mår så dåligt. Det finns verkligen inte i min värld att man kör på djur. Aja, jag får väl tänka att räven får lite mat nu i alla fall. Om inte han oxå blir påkörd.

Satt på AF hela eftermiddan kändes det som. Dom är ju lite roligt. :)

Har tömmkört Corazon i två dagar nu. Det känns super. Fan va fin han blir när han slappnar av, trampar under sig och höjer upp ryggen, lägger sig en låg och mjuk form. Han blir super fin. Och han är bara 2!!!! Hur kommer han då bli om 5 år :) Nu kanske ni tror att ja tränar honom hårt i form osv men så är verkligen inte fallet. Han faller ner i en form helt naturligt vilket visar att han är nöjd med arbetet och han trivs med vad han gör. Använder ingen form av hjälptyglar. Är inget stort fan av hjälptyglar, den ända hjälptygel som ja kan tänka mej att använda är en sån där gummisnodd. Här har hästen att välja, antingen streta imot och ha det besvärligt eller ge efter för dä lilla trycker i nacken och sänka sig och väljer hästen det sistnämda alternativet är det ju behagligt för hästen. Har jätt svårt att förstå mej på dom som använder alla dom här hj'lptyglarna, särskillt graman, fasta inspänningstyglar ochsånt. För mej är det bara ett bevis på att man inte klarar av att rida ihop sin häst!

Imorgon blir det att åka till Krillehöla med mamma. Göra henne lite sällskap så åker vi hem o bakar lite bullar sen. Vi måste ju ha något som folk kan fika med när vi väl ska ha kalas nu snart. Efter dä till kvällen sen så blir det en fetingkväll med Jenny. Det är något som uppskattas så fruktansvärt högt.

På Fredag ska ja åka in till Krillehöla, igen :P och hälsa på Corazos halvbrorsa :D Det ska bli så jäkla ul. Har ju sett Givano, Curres andra halbrosa som är ett år äldre. Kul o se stl och beteende och så. Denna lilla krabat är lika gammal som Curre, en 08 han oxå :P Ska verkligen bli jätte jätte roligt.

Va ja vertkligen önskar att ja hade ett fast jobb. Vill oxå kunna spendera en liten del åyminståne av mina pengar på något annat än räkningar. Visst, ja ska vara glad åt att jag har Corazón. Det kostar ju trots allt en del o ha häst. Och ja har väl haft tur. Köpte ju honom som föl så en massa utrustning o sånt har vi ju inte slitit på o skor har han ju häller inte behövt. Menden dagen kommer ju den oxå. Och framför allt den dagen då han ska ha en sadel. Suck. Men funderar på en sån där sadel med utbytbar bomm. En sån hade Cabben. Va super. Och ja satt som klisstrad i sadeln när vi tränade galoppombyten Hahahaha Nog för att ja inte tycker att dom är så snygga men underbara att rida i. Så vi får se.

Som ni kanske sett så har ju Henrik skickat mej korten han tog i januari på Curre. Så ja måste ju bara lägga ut en bild här oxå :) ni såg ju resultatt i början :) Tycker om det där kortet. Han är så snäll o bara älskar när han gör rätt och vem vill inte ha en puss av sitt hjärta ;)

Titta på Halv åtta hos mej igår kväll. Ett matprogram. Jätte bra förövrigt. Han som va värd för gårdagen hade en rottis som han sa att han tyckte om över allt annat, till o med flickvännen o skratta. Hahaha det är ju samma här, Erik är ju inte i närheten av va Corazon är. Menar, Corazon luktar aldrig illa, han doftar, framförallt på söndagmornarna. Curre ä alltid glad o se mej, när, hur, var, ur som skur och det är ju alltid ömsesidigt :) Erik, ja han är glad o se mej oxå, ja o glad o se honom oxå, när han är nykter och redig ;)
Så ja, valet mellan dom två är inte svårt men båda är självklara i mitt liv :)


O dagarna bara tickar på. Snart kommer det tillökning :D Ja kan ju knappt bärga mig :D


Nä, dags att sussa.
Pussar

En import kanske?

Det är bra. Nu har ja fått lite skäll ifrån Jossan att ja måste uppdatera lite. Självklart säger ja då.

Idag har vi löshoppat lite hästar. Gick faktiskt så jäkla bra. Dressyrfjollan är ju lite fjollig av sig. Han hoppar snällt och fint men han har inget vidare självförtroende. Han gör dä ja ber honom om men det är inte så mycke mer, men det är väl så när man har blivit lite av en enmans häst. Så länge jag är med gör han allt ja ber honom om utan större tveksamheter. Är jag inte med, som när han nu ska löshoppas så ja, han hoppar som sagt snällt o fint men det är med en viss försiktighet då han gör något sj. Vet inte riktigt va ja tycker om dä hela. Ja har ju alltid sagt att ja vill ha en speciell häst, en häst som ingen annan har. Och jag vill nog ha lite av en enmanshäst. Men vart ska gränsen gå för att han ska kunna göra något sj?
Något annat ja alltid drömt om är att man ska ha en sån där rellation med hästen som man bara kan se o läsa om i sagor. Har faktiskt haft så förut, med Kossa. Kan det vara möjligt att man kan få en ny, en ny saga?

I alla fall, Sen va det dags för Madness tur, en Cowboyhäst. Tommy o Charlottes ena häst. Kan bara säga att vi blev riktigt imponerade alihoppa. Fasen va roligt att se en häst som verkligen tänker. ska väl tilllägga att han aldrig hoppat förut.
Efter dä blev det cowboyhäst nr 2, Gofy, Det va ju typ raka motsattsen till brorsan ovan. Harig och skvettig och när han väl kom under funn med vad man skulle göra så blev han super nonchalant. Bara galopperade rakt över bommarna i stort sett. Gofy har häller aldrig hoppat förut. Men det va mycket intressant att se. Tror att Tommy och Charlotte fick en helt större syhn på sina hästar.
sist och defenetift minst va det dags för hoppfjanten med växtvärk. Stackaren. inte lätt och vara liten och växa. Tarragon som annars är en racermaskin när det är löshoppning tog det istället mycket lugnt och sansat. Får väl se va nästa gång bjuder på.

Har hittat en annons på internet om en cabben avkomma som i Kristinehamn. Tog kontakt med tjejen som äger honom och ska ringa till henne någon dag så uja får komma ut o kolla på halvbrorsan. Han är nämligen oxå en 08:a :P men mamman är nordsvensk. Men vore kul o se ytterligare avkommor o framförallt om man kan hålla lite kontakt med dom :) Har ju träffat Givano förut, en halvbrorsa som är året äldre. Dä va mycke roligt o se. Så detta ska bli minst lika roligt :)

Igår när ja gick ut till bilen och skulle åka iväg till stallet så ser ja att min bil verkligen är vit. Min älskling har varit så underbar o tvättat min bil, för hand oxå :) Tack älskling. Du bestyder mycke för mej.
I helgen som va har det varit mycke. Erik har varit på svenska rallyt, det har varit alla rövars dag och jag och Erik har firat 1 år tillsammans :) Va tiden går fort.

Och det här med hästar. Suck. I veckan som varit nu har det tyvärr hänt otrevliga nyheter. Josefin har tyvärr fått avliva Kanel, Tarragons mamma. Mycket tragiskt. Men hon springer nu på Trappelandas gröna ängar. Hon har haft tur att varit i jossans ägor! Inte alla hästar som har tur att vara i någon vettig människas ägor.
Sen fick jag ett sånt träligt samtal igen. Ett erbjudande om en häst. Suck. En arbetskamrat till fastersom har 2 hästar på gården o en morgon när hon ska släppa ut dom ligger den ena ner. Vill inte resa sig så det blir att avliva den hästen oxå. Så har fått erbjudande om den andra hästen. En travare på 7 år. Jätte jätte trevlig. Men återigen,när man har tid, ork, lust så finns självklart inte pengar. suck. Jag måste ju lixom ha en häst till sen när ja flyttar hem Corris. Får se va det blir. Kanske en import från Spanien ;P


Skulle vilja ha lite hjälp, tror ja, och göra min blogg lite personlig. Jag har ju ingen större data vanan och inget större intresse häller för den delan. Men skulle ändå vilja ha den så där lite snyggt och stiligt i ordning gjord


Tyvärr är det något fel så ja kan inte ladda upp några bilder. Får se hur det är imorgon.

Dags att sussa snart. Börjar känna att mina linser är som russin :P


Pussar


Så små och så stora problem

Nu får det ta mej i brasan räcka!!! Det finns snö så att det räcker. Ja tror att barnen har snö så dom klarar sig under sitt sportlov nu om 2 veckor.

Sportlov. Tänk den tiden då man hade dä. Mmmmm :)

Igår gjorde ja något som ja inte kommer gör om, förhoppningsvis, på länge. Va uppe på vårat altantak och skotta bort snön. Har varit uppe på altantak förut o tvättat o skottat snö så det är inte dä. Men det va inte lika högt då. Fy fan o snö till föbannels. Minst 0,5 meter snö. Minst! Så tror att ja rädda vårat tak där förhoppningsvis. Men gissa om ja va kall o  blöt över hela kroppen efter att halvålat runt där uppe. Så får ja ingen urinvägsinfektion av detta, ja då vete fan hur ja får en.

Har annars jobbat idag. Ett lyxpass 9-14. Och den sista timmen hade ja en elev med mig. Kan dagen bli bättre? O vilka fynd ja har gjort också. Har köpt mej mya jätte jätte fina "advokat"byxor, dom kostar annars 1100:- st!!! Helt sjuk. Och nu fick ja ge hela 50:- st.  Så köpte ett par grå och ett par svart. Sen hitta ja en jeans kjol och en svart klassisk kjol som är klockad nertill, oxå 50:- stså det sammanlagda värdet på kläderna om ja hade köpt dom till normal pris hade varit 4900:- o nu hela 200:- Så ska det va att fynda :D

När ja väl kom hem blev det att byta om ocå åka o rida igen. Har fått turen att låna Gabbe idag igen. O vilken skillnad det va nu när man sitter upp andra gången, närman nu har lite mer sadelvana på så kort tid :P hitta spakarna och pedalerna mycke lättare och kunde tajma in det riktigt bra. Satt där o slet som ett djur. För på Gabbe får man inget gratis. Så när ja va knallröd i ansiktet o lagomt varm i kroppen tyckte ja att nu slutar vi. Det är ju bara igångsätting nu efter vinter o Gabbe hade blivit lite svettig på halsen och under sadelgjorden, så vi knalla in. Han fick stå inne en stund o mysa o torka upp lite. Då kom Linda hem oxå o bara skrattar när ja förklarar att Gabbe ä lite svett o om hon vill ha honom inne så kan hon få ta Curres box. Men det va inge problem, Hon bara skratta som sagt och sa att nu är Gabbe bara lite lätt uppvärm om han är lite svett på halsen. LITE LÄTT UPPVÄRMD!!!! Inte en chans att ja hade orkat ett pass till!!!! Bara ja är ju för tusan under igångsättning efter 3 år man fått stå på backen o inte sitta i sadeln. Ja ja, men flåset kommer väl här oxå snart :P

Amanda blir bara tjockare o tjockare. Min lilla Tussa :) Snart kommer det en liten bäbbe. O va ja får ont i magen :D stod och kännde lite på magen igår när ja borsa på henne. Hahaha jäklar va den lille lever rövare :D Boxas som fasen med dom där små fötterna. Så nu går vi i döpas tankarna för fullt.

Imorgon är det utgång. Ska bli så otroligt roligt att gå komma ut o röra lite på sej. Om inte annat dansa bort träningsvärken ja kommer ha imorgon :P

Stackars Corazón :( det är synd om mammas hjärtegull. Kingen har ju fått tillbaka sin bästa lekkamrat, Lilltrollet! Kingen springer o vallar på lilltrollet för fullt och ingen annan häst får komma i närheten. Saken är ju bara den att Lilltrollet går vart han vill så Kingen måste ju följa efter. Så när ja kommer in i hagen o ska hämta Curra så kommer ju Lilltrollet oxå. Ja, o då åker Curre på stryk. Även annars oxå. Visst, han är en liten slyngel så vissa av alla dom bett han får är mer än väl befogade, Men att få minst 2 nya köttmärken om dan, då kanske är lite väl. Men nu Kingen att din matte kommit på en lösning, Lilltrollet får flytta till en annan hage. Till Cherry och Amanda. Fan va en liten Shettis kan ställa till dä! :D

Mä, dags o sussa snart. Börjar 7 imorgon. Kan behöva lite skönhetssömn inför morgondagen :) Har annars sovit så otroligt dåligt dom senaste nätterna. Ser bara en anledning till varför, Erik är inte hemma!

Nu har vi även fått våran nya bil oxå. Jag åker som en drottning kan ja lova :D Bara o stå på gasen och det händer lite :D I´m loving it.


Pussar

RSS 2.0