Va ä en bal på slottet, igen...

lite nostalgi. trodde inte ja skulle komma i denna klänning igen. ja kom tydligen i den med råge...






love S

Kvalite el kvantitet?

Den sensate tiden har ja funderat lite angående vår avel av hästar. Har hört en MASSA hästar som under våran höst fått hovröta. Och visst, det har varit en förjävligt blöt höst. Men har det verkligen varit så ovanligt otroligt blött så även hästar med bra fötter/hovar blivit dåliga?
Curre har SUPER fötter. Och detta ä ja verkligen tacksam över. Han ä nu 4.5 år och bara haft framskor 1 hovslagar period, 8 veckor, sen blev dä sommarbete o skorna flög :P Curre har gått barfota sommar som vinter, alltid. Han har inga spruckna fötter, är inte ömfotad han går lika bra på bergskross som is som sand. Är det inte saker som dessa som vi borde avla på? El tycker folk det ä roligt att ringa hovslagare o veterinärer hela tiden.
 
Är det till största del bara prestationer som räknas? Om en hingst presterat bra ifrån sig i tävlingssammanhang ska dä verkligen vara mer värt än att han har ex bra hovar, god hälsa, trevligt temperament osv.För ska man kolla till verkligheten, varför väljer du att avla på prestation? du aknske vill få fram den där super hoppande hopphästyaen som vinner massa tävlingar el få fram den där dressyrhästen med otroliga gångarter. sanningen ä ju att det ä så få personer som verkligen kan ta vara på dessa superhoppande hästar och hästarna med otroliga swung i steget.  Och  att komma o tävla i den absoluta toppen kostar mer än va det smakar. och det ä inte många som har råd med dä. varför ska du då avla på prestation?
 
Om ja skulle betäcka mitt sto, om ja nån gång skaffar ett, skulle ja absolut välja en häst som Curre. Curre har som sagt super bra hovkvalite, bra temperament, trevlig att hantera, frisk, bra läk kött, UTSTRÅLNING, tjock man o svans. Sen att han har långa ben o en aning kort rygg dä ä något ja föredrar. o vill ja försöka få fram en häst med lite kortare ben skulle ja välja en hingst till mitt sto med kortare ben el om mitt sto rent av har jätte korta ben kan detta kompenseras bra.
 
Därför hoppas ja folk tänker till en gång extra innan dom väljer en hingst el sto eller rent av kollar upp föreldrarna till dä fölet dom kanske ska köpa. i längden ä kvallite bättre än kvantitet. För dä går ju inte en dag utan att man hör va folk beklagar sig över att veterinärerna ä dyra o att det åter igen ä klinik besök.
 
Va skulle du välja?
 
 
 
 
Love S

Chef mitt nya jobb?

Tror ni på karma? Jag kan inte säga att ja varken gjort dä el ej. Men sedan ja va hos sierskan har ja börjat tänka lite på det här med karma. Saker ja gjort har fått en possetiv utväg el så har ja fått oväntad possetiva ting senare
under dagen när ja bara tänker på att vara ytterligare lite vänlig. skrämmande det där.
 
Efter 10 år inom vården har jag idag tagit det stora steget att gå vidare. Försöka gå vidare i alla fall. Jag har sökt en helt annan typ av tjänst. Har varit på intervju o Jag är super nervös. Alla ja har berättat om den här tjänsten för har sagt att detta ÄR mitt typ av jobb. Ni får vänta med spänning. Många, när ja berättar, tror ja kommer skratta lite. Men dom som känner mej mer väl förstår precis. Men ja vill inte hoppas för mycke, men blir lite piss om det inte går vägen :P
 
Fick höra något annat jätte jätte roligt idag. jag borde börja plugga.... hahaha ja bara den kommentaren  är rolig. Varför?  Jo för att du har vissa kvaliter som typ en chef har. hahahah chef är något jag har sagt sen ja va "ung" att ja skulle bli. Tror att detta kommer bli en spännande tid framöver för mej :)
 
 
Har i dagarna bestämt mej för ytterligare ett jobb. Här ska det känas pengar :P Nä, detta jobb är mest för eget bruk o eventuella pengar  som blir över är till för träningar med Curre ä det tänkt. Jag ä numera Mary Kay konsult :) Trodde väl ALDRIG att ja skulle vara den människan som ska marknadsföra lite tvål o spackel... hahahaha
 
 
 
 
Love S

Liten o oskylldig?

bara för att man ä liten är man ABSOLUT INTE oskylldig. Men ja ä otroligt glad att dom faktiskt leker :-)








Inte normal men fullt frisk.

Ja har sett både hästar, hundar o katter som står med frambenen i "matskålen". men att Curre står med bakbenen i skålen, ja det ä bara normalt för att vara honom... :-P




RSS 2.0