Bytte svinen mot vargen

nu har mycke bestämts. Curres o min första tävling går om 2 veckor. Ja är rätt nervös om ja säger så. för det är ju ingen dressyr tävling vi ska på. utan hoppning. hahaha ja vi får se vart dä hela hamnar.

Curre är skit pigg rent ut sagt. han har haft lite vintervila. vintervila för mej innebär att han rids mindre och inte lika hårt. men han äör en häst som måste få röra på sig. han behöver få använda hjärnan mycke.
har ev en westerntränare på g som vi ska träna för. ja tror mycke på honom då han är noga o otroligt pedantisk sj och han är dommare så han vet hur det ska se ut. så ja har stora förhoppningar inför detta.

igår va det fredag. det innebär fredagsnöje. o denna gång bytte linda o ja svinen mot vargen. Vi lastade Curre o Zan o åkte till kedjeåsen för en liten ridtur. hästarna går guldstjärnor i lastning och dom trivdes verkligen jätte bra att åka tillsammans. så detta ser lovande ut och kommer nog bli jätte bra.

snart är vårkatalogerna här. o ja är så nyfiken. va inne till hööks förra veckan med pontus och köpte lite roliga saker för mina pressentkort ja fått i julklapp. curre fick en ny äppelgrön outfit och sen lite tillbehöv till nya sadel. som ja verkligen ÄLSKAR!!!!

mycke annat planeras in nu oxå. ja fyller ju tydligen år i mars. så vi har bokat relaxdelen på sannabadet. så vi o några brudar ska lyxa oss o äta gott o skaratta massor :D
innan dä blir dä tjejmidda hos Jana. oxå massa brudar, god mat o massa skratt, kanske även en utgång, vem vet :P så detta ser ut som att det blir en tjejig vår med massa roligt o hård träning :)

äntligen o stortgrattis till min anna som har fått sin häst besiktad o godkänd. snart står han på lastbilen till kalla sverige. o vi kommer verkligen få så jäkla roliogt tillsammans. alla träningar o trävlingar vi kan åka på tillsammans :D

löshoppa hästarna i onsdags. gick jätte bra. alla va så duktiga och tyckte det va roligt att få komma upp på plant underlag med fäste och springa av sig o hoppa. curre hoppa jätte bra och hoppa nog det högsta han gjort hittills. så inför sista hoppet va ja ju bara tvungen :P jag hoppa curre barbacka i grimma o ett grimskaft. dä va verkligen så roligt o han sköttes sig bra. så höra efter att ja måste verkligen ha en snäll häst som sköter sig så bra med dom kraven ja ställer :) ja kände mej stolt :)

nä, undra om man skulle byta om o åka till kängrun :P

har fått lära mig en bra gemförelse angående kommunikation. männs sätt att kommunisera är i färgerna svart o vitt. medans kvinnors sätt att ommunisera är i regnbågens alla färger. o ja, det kan nog stämma :P

Destination Spanien?

Ja, va ska man säga. Ä dä inte dä ena så är det dä andra. Med motgång föds framgång... jag väntar fortfarande förgäves på den där jävla framgången....

har ju nu bla ingen telefon typ längre. den är krossad o har gått i graven. tur pontus har en gamal telefon med miniatyrknappar på, en sån som är effektiv, man trycker på 3 KNAPPAR samtidigt då dom ä så små. I love.

Innovan börjar ja komma mer o mer underfund med. o den är SÅÅÅÅÅ skön :)

har lite smått panik o beslutsångest, om ja ska åka till spanien nästa vecka tillsammans med anna o kolla på lite hästar. spanien ä verkligen ett land som föll mej ismaken när ja va där. o för att inte tala om dom vackra spanska hästarna :D men vi får se :)



Dom är verkligen något utöver det vanliga :)


Har nu kollat ut när ev första tävlingen för oss blir, 25 mars. några western klasser. känns bra att värma upp med dä :) så får vi se va som händer sen :)

nä, dags o sussa.


Love S

Ny historia har skrivits och ny kommer skrivas.

Nytt år, nya möjligheter? ja har insett att varje tillfälle ä en ny möjlighet, vilka chanser ja kommer få ;) men ska ja våga ta dom?

ny år har passerat och ja sov in dä nya året :P i björneborg. pontus bor där, en ja, tom en bit utanför björneborg så det skulle bli lugnt o skönt för raffe. förra nyår skrek mitt hjärta hjälplöst när raffe inte kunde komma till ro. ja jobbade till kl 21 o styrde sedan söder ut för att få en god midda lagad, älgfile, ris och grönsaker. mycke gott :)

sen sist då... ja, det har skrivits historia igen. Jag har rasat av Curre. hahaha omstädigheterna va väl inte dom bästa så ja skyller på dom :P det viktigaste va att det va JAG som rasa eller snarare gled av Curre och han kom tillbaka till mej. Curre kasta INTE av mej. Hade varit hos Anna o Björn kvällen innan, haft jätte trevligt, god mat och goda vänner, vilket resulterade i att ja va en aning bakis :P och den blåsten som va på annandan gjorde ju inte saken bättre :P att folk inte spänner fast sina pressäningar kan spela in oxå, så som, att ja red i en hoppsadel med hoppläder, och hade jätte hala termobyxor på mej. hahahaha curre blev i alla fall rädd för en blåsande pressäning och vände sig åt höger där det va ett dike, han gled ner med frambenen så det blev aoutomatiskt att ja gled framåt, samtidigt som curre bestämde sig för att vända tillbaka upp på vägen till vänster o springa förbi den sabeltandade tigern som fanns där :P så ja gled fint ner på min höger sida. hahaha curre sprang en bit o kom sedan tillbaka till mej där ja stod med linda på zan o peter på gizmo. allt gick bra o vi lever alla :P även om ja fick uppsöka akuten på tisdagen, bara för att få allt dokumenterat.

att ja åkte upp till akuten va en rätt possetiv upplevelse måste ja säga. från dä att ja glev innan för akutens dörrar tills dess att ja klev ut ur dom tog det BARA 3 timmar!!!! o under den tiden hade ja blivit inskriven, väntat, blivit undersökt, väntat på att läkaren skulle skicka remisser till röntgen för att göra en MR, sitta på röntgen o vänta på min tur, röntags, tillbaka till akuten för att vänta på utlåtande. blev så otoroligt bra bemött, många skratt blev dä o ja hade turen denna dag att träffa en läkare som verkligen tog mej på allvar. så nu har ja lite hopp om sjukvården igen :) sjukskriven 2 dagar o lite superpiller va ja på banan igen för att jobba, som vanligt :P

idag va dä så underbart att få sova, tycker inte ja gör nått annat än o jäktar hela tiden, dä ska hinnas mä o ch dä och dä och dä. och idag va inget undantag. jobbar kväll och under dagen ska det tvättas, vaknade o såg att kl va 8.30 tänkte att ja skulle knalla ner i t-stugan o kolla om maskinerna va lediga redan nu. o hade faktiskt tur så nu tvättas dä. rätt skönt att komma ifatt lite när man har jobbat hela jul o ny år.

I torsdags åkte ja o pontus till lidköping o hämtade hem en Bates Innova. har ridit i den nu 3 ggr o ja är så kär. ja har sagt att curre har sköna gångarter men va då detta är har ja inte en aning om. ja sitter som i en välsydd rallystol. måste ordna lite med den bara så sitter den helt perfekt.

men nu när man har en sån här bra o korekt sadel märker man va man suttit i o haft förut. i Innovan sitter ja helt korrekt o tränar där med muskler som ja inte tränat på rätt sätt förut. så ja har träningsvärk. hahaha o värre kommer det bli, and i like it ;P

har fått ett jobberbjudande, o ja ska vara helt ärlig om att ja är rätt frästad. men det innebär 1 års heltidsstudier igen. ja ska fundera en hel del. men som sagt, ja är frästad. jag har ju kännt i min kropp att ja inte kommer jobba inom vården hela mitt liv. dä kommer inte kroppen orka o framför allt inte mitt pskye. för att ja kommer må så dåligt över att inte kunna ha tid att ge den vård, den goda vården, ja vill ge.
hur ska man göra. ja har ju äntligen efter flera år fått min fasta tjänst o har haft den i över 1 år nu. ska man våga ta tjänstledigt o börja plugga o börja med något HELT ANNAT? ska ja offra min säkerhet. va skulle ni gjort?

mellandags rean ä igång, o dä ä ett litet hopp om att det går mot ljusare tider. här omdagen fick ja jotex o halens vårkatalog, känndes som en liten tröst i alla fall i detta skit regn väder. o snart kommer även hööks vår/sommar katalog :D

nä, undra om man skulle trotts vädret o åka till Curre. imorgon är det hoppning som står på schemat tesammans med Sofia :)

ja lyckades ju få till en nyårshälsning, så om någon av er inte fått den, här kommer den igen ;) :

Hej alla ja känner, o tyvärr alla ja inte riktigt känner.
Nu ska ja rimma lite för er alla, bara ja inte blir nervös och börjar stamma.
Ikväll blir en underbar kväll, som kommer avslutas med raketer och en jätte stor smäll.
Vi kommer lyfta glasen vid tolv och skåla, Kom ihåg att vi med spriten inte ska snåla ;)
Nattens köld kan bli hård, där vi står på våran gård.
Jag kan igentligen mycket mera rimma, Men här vid datorn på jobbet kan ja inte sitta o limma.
Jag hoppas nu ni förstår, att jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År :)


RSS 2.0