Han är ju trots allt karl.

3 veckor har gått sen ja skrev här sist. Har verkligen tappat suget på att skriva. Men otroligt mycke har hänt sen sist. Vet inte riktigt vart ja ska börja.

Corazon har fått komma in från bete nu. Komma in o sova i stallet o mysa va mycke uppskattande. Nu när det börjar bli så kallt ute så början han att få sin vinterpäls. Så snart kan ja burra in mina kalla fingrar i hans päls o mysa. Han får nämligen gå utan täcke denna vinter oxå. Han dör ju lixom inte. Nu när han även håller på o byta päls så blir det vita alldeles silverfärgat. Så ja har fått mej en silver häst :D Han är mycke finare nu på hösten än va han är på sommaren när pälsen blir så där solbrun bränd.

Har annars ett lite uppehåll va gällande tärning nu. Började en del när han fortfarande fick på betet då han kan göra sig av mig energin i hagen o kunna fokusera på banan. Arbetet har gått lysande med stora framsteg. Tömmkör honom nu. Har börjat med att ha bett i munnen vilket han accepterar fort till min stora förvåning. märks på honom att det kommer bli en häst som tycker det är roligt att arbeta. För när ja tömmkör honom kräver ja albsolut ingen ting. Bara att han ska svänga lite o stanna och gå framåt. Men min silverhäst böjer så fint på nacken och förösker finna sig neråt och åter igen ligga mej till lags :)

Mej o Erik då. Ja. Skrev ju sist att vi funderar över att bo under samma tak. Ja, sagt o gjort. Vi har gått o blivit husägare. Vi kom fram till att det skulel bli så mycke dyrare och bo i en lägenhet än va det skulle bli om vi bor i dä huset vi gör nu. Eller ja. bor o bor. Vi håller på o renoverar. Jag ska väl flytta in dä om 3 veckor. Då är nämligen min lghen såld. Såld till en annan Sofia :) Lite roligt. Tror att vi kommer trivas rätt så bra i huset. Jag har ju fått mej ett eget stall :D Stallet har 2 st boxar, så Corris får stå kvar ute hos linda o peter ett tag till, tills ja sparat ihop lite mer pengar för en häst till. om ja inte hyr ut boxen till någon annan. Vilket är Kanske inte är rätt så troligt, med tanke på att ja typ fyller upp hela sadelkammaren sj :D hahaha

Min telefon är helt paj. Den går inte att starta. Så gissa om ja är på krigs stigen. Har tyvärr inte hunnit åka in till en 3 butik häller då det har varit så mycke med huset. Kanske får be Erik att han tar med sig telefon till Stockholm o lämnar in den där. Om ja kanske inte kan åka in på söndag en stund när ja vaknat. Ska ju jobba natt på lördag. O åker ja till örebro kanske man kan passa på att åka till IKEA oxå :P ska höra lite med min Erik.

Ja min Erik. Va ja saknar honom på veckorna. Kommer ju inte sakna honom mindre precis häller där ute i ensamma huset. Men men. Det kommer väl kanske en tid i framtiden då han kommer hem varje kväll :)

Minälskade moppe är trasig oxå, Mycke som inte går mina vägar nu. Suck. Nån ting med växellådan har pajat. Så det där får Erik fixa. Så jävla bra o ha Erik, han kan lixom det mesta om det mest, tekniskt sett. Sen det där slutledningsförmågan, ja den är något annat, men han är ju karl.

Så imorgon blir det en heldag i huset, typ i alla fall. Ska packa lite. Kan inte packa för mycke nu häller då vi ska slipa golven i helgen ch det blir så fruktansvärt dammigt. Men efter helgen sen så kan ja börja flytta in saker som ja vill. Börja dona o fixa... :D Va roligt det ska bli :D

Jaha, annars då. Kanske inte va så mycke mer. Inte just nu i alla fall.


Pussar

Under samma tak

Hahaha måste börja dagens inlägg med att skratta när ja tänker på vad ja nu ska berätta. Corazón som ni säkert förstått vid det här laget är en herre som gör allt för mig i den mån han kan och förstår. Och han är aldrig rädd, är det något som är misstänksamt så stannar han, tittar, granskar och går sedan vidare i sitt lugna tempo. Sån är han och har alltid varit, så va som skulle rubba honom lite mer än vanligt har ja tänkt på ett tag nu, men inte kommit fram till något vidare resultat. Men nu vet ja :D brallande kossor. hahahaha När ja kom till strallet så va josefine där, hon som har Corazóns nya polare, eftersom Fighter har åkt hem till sin gård. Tarragon som hästen heter är oxå lika gammal som Corris och oxå en avkomma efter Gabbe.
Vi beslöt oss i alla fall för att trafikträna hästarna lite. Corazón bryr sig ju inte men tänkte i alla fall det det är lika bra att hålla minnet fräsht att bilar inte är farliga. Man kan aldrig bli för säker i trafiken. Sen passa ja även på att visa Jossan några bra ridvägar då hon även har Tarres mamma, Kanel.
Vi knalla bort på vägen en bit, pasera en kohage där korna va en bra bit bort så hästarna såg bara att det va djur där borta men inge mer, o inget mer brydde dom sig om dä, gick förbi 2 st helgalna hästar i en hagen, corris skötte sig mycke bra, sen upp i skogen. Gick i skogen en rund och vände sedan tillbaka samma väg. Denna gång när vi skulle gå förbi kossorna va dom skapligt mycke närmare så Corazón ställer sig och tittar o tittar, nog för att han ställde upp sig mycke fint o snyggt med den lille nacken han har ;)
Corazón är ju inte en häst som får panik o springer iväg från saker. Han är mycket nyfiken och gärna undersöka saker. Men när vi började gå där ifrånlugnt o stilla så kommer en kossa efter i full galopp o brallar o skuttar. hahaha Då va det någon som inte var allt för kaxig :D men istället för att springa rakt fram vände han sig om i gick i sidled hela vägen så han hade näsan mot kossan. Han måste se, han måste ha kontroll över situationen, eller ja, kontroll o kontroll, vara med o se hur allt händer så han slipper ha en massa frågetäcken o fundera på.
Så nu mina vänner blir det kosse träning :D

Sen ska ja väl avsölja lite fint så där. Har inte velat göra dä till en början då vi inte riktigt vetat va vi vill, om vi vill, om det finns va vi vill. För ska sanningen fram börjar vi blijävligt trötta på att bo på 2 ställen. Så vi har väl pratat lite om att bo under samma tak. Så vi va för 1½ vecka sen o kolla på en 3:a på hotellgatan. Men efter lite viss information så va det ett lätt val att inte buda på den. Annars va lägenheten super fin. Bra planlösning, bra hyra m.m. Men som sagt, inget med den. Så på fredag ska vi på en nnan visning, denna gång genom en mäklare. Denna visning går lite emot mina prinsiper, men va prinsiper emot verkligheten. Så på fredag kväll avslöjar ja väl lite mer.

På torsdag, imorgon, ska ja åka o rida Tussa. Ska bli så otrolig kul. Komma ut i skogen o rida lite. Tyvärr är mina stövlar fortfrande trasiga så ja får väl ta mina stålskor, som är mindre hela även dom :P Fan va hel man känner sig. Men va ska man göra.

Tror att corris ska få komma in o sussa inatt igen. Bra för dom att vänja sig vid att man inte har öppna fällt att röra sig på 24 timmar/dygn. På fredag ska vi löshoppa lite igen. ska bli kul. Va ett tag sedan. Se om man ska höja lite så han går ta i lite o få lite höjd i sprången. Någon som vill vara med?

Make my day.

Måndag. Eviga Måndag. Måste säga att ja haft en super helg. Så lite synd att den redan är slut.

Jobbade fredag dag och fredag natt. Blev lite mycke där men det gick allt. På lördagen sen blev dä Oxhälja i Filipstad. Jag o Erik åkte upp. Va roligt o kolla ut lite o se sig om. Tycker nämligen inte ja göra annat än antingen jobba, är i stallet eller är hemma o plockar o städar. Så det va mycke uppskattande. Skulle ju åkt rällativt tidigt på morgonen men eftersom ja jobbade så va Erik så snäll o lät mig sova så länge som fram till 12. Visst är han snäll :) Behövde ju sussa lite eftersom det senare på kvällen skulle bli PARTY. Hitta i alla fall inget på marken, men roligt att vara där o olla som sagt, luft vingarna lite. Men Erik hitta strumpor och sen en plonka som han för övrigt är jätte nöjd med så det är bra.

Kvällen närmade sig och jag va på partyhumör utan dess like. Jenny o hennes halvsyrra Emelie skulle komma förbi o sitta hemma hos mej o mysa innan. Hade mycke trevligt. Är ju ute så sällan numera men tillfällena blir så mycke roligare då man verkligen tar vara på dom. O visst hade vi roligt sen. Oj ojoj. :D Träffa lite folk så man kan visa att man fortfarande lever och sen blev dä dans för fullt ös. Men kan lova, när kvällen va slut o Jenny o ja sitter på torget va ja välidigt glad över att ja hade med mej ett par ballerina skor o stoppa ner mina ömma små fötter i :)

Dan efter man har festat så blir ja jämt så fruktansvärt rastlös så bara vi kom upp ur sängen så gjorde ja lyxfrulle åt Erik, ägg, bacon, gurka, kyckling i vitlökssås gissa om det va uppskattat ;P sen va dä diska o städa o gräja. Så tillslut när ja va färdig va det bara att bege sig till Corris :D Igår blev hans sista vilodag, så idag blir det åter till vardagen. Han ska även få komma in o sussa inatt. något som ja tror är mycke uppskattat så han stod i söndags i sin box o la sin mule mot min axel/arm och drog mycke djupa andetag och sov. Mammas hjärtegull :)
Har börjat träna, ja va ska man säga, träna från backen blir nog bästa ordval, så nu kan han ligga på kommando till 99% :D Så nu blir fråga, Va blir det här näst. Sitta kanske?
Släppte även över dom till en hage närmare stallet igår så slipper gå så långt för att hämta honom. Mycke uppskattat tycker Erik :P Men inna han fick komma ut bland grabbarna igen från att vi hade tränat så va vi ju tvugna att hjälpa Peter att klippa gräset :D O gissa om Corazón är arbetsvillig till den uppgiften...







Förövrigt så har ja precis målat i mitt kök. ska måla dom sista luckorna 1 gång till i morgon. Sen är det bara handtagen som saknas. Så det känns bra. :) Men visst blir det skillnad...




Sen, ja vet inte om ja ska skratta eller gråta åt folk. Vilka jävla stolpskott det finns. men visst, det är deras val deras bekymmer. Men en aning underhållande för oss andra att veta, menar, vi har något att skaka på huve åt tillsammans i alla fall...

Jaha, nä. Man kanske skule gå o göra sig i ordning för stallet. Eller kanske en powernapp ;P Menar, kl ä ju faktiskt inte så mycke än :P

Pussar

Meet me at the hotell

Äntligen helg. Så kan många tycka. Och så tyckte jag oxå, tills 15 minuter efter att ja slutat idag, då ringer nattchefen och ber på sina bara knän om att ja ska gå ut o jobba inatt. Jo men självklart. Va ska man göra när man inte har en fast anställning. Bara o bita i det jävligt sura äpplet o jobba. Saken hör till den att ja förmodligen inte kommer få sova sen. på söndag natt först om ja har tur...

Imorgon är det ju Oxhälja, marken i filipstad, så ja skulle ju åka dit med erik. Längtat som fan, sen på kvällen ska det bli en så jävla rolig kväll med utgång tillsammans med jenny o emelie. Längtar nått så grymt. Äntligen få komma ut o vara lite social, visa att man inte grävt ner sig någon stans. Möjligen här sen då att man får sova lite, när man kommer hem från statt. För sen så ska ja upp och förmodligen träffa Jana en sväng. Sen blir det att åka in till K-hamn o hjälpa en tjej med sin häst. Kolla lite hur hästen går o så. Kanske ge ett o annat gått råd.

jaja, dä som inte dödar det härdar. Jägern har i alla fall legat på frysning nu i 1½ dygn, Gissa om den är kall o go :D Va även o kirra biljetter idag oxå, Rosenström ska ju dit, vilket vi inte visst till en början, så ja antar att det kommer vara en del folk där som kommer sjunga allsång...... so people, meet me at the hotell

Corazón går fortfarande på bete o har det gött. Vilket han trivs med, men han ska få komma in nån natt nu då o då o sova lite. Slitsamt för min lille älskling. :)

Min andra älskling är på väg hem från Stockholm nu oxå... suck. Undra när man får träffa honom. Om 1 månad kanske, 3 veckor om ja har tur.


puss

För mycke säng.

Jaha, i morse när Erik o vaknade så va det trist väder, tror till o med att det regnade i natt om ja inte hörde fel, o sen nu under dan kommer detta stålande väder. Helt underbart. Hade nämligen funderingar på om Corazón ska börja få gå inne på nätterna för att det har regnat o varit så dåligt väder ett tag nu. Men om det är så här så är det ju toppen, även om det blir lite kallare till natten sen. Så han får nog gå ute ett par dagar till så tar ja stöllning till mitt val sen.

Corazón har även varit sjukling, eller ja, han är väl, han har fått sitt första nageltrång :D hahaha mitt lilla hjärta. En hovböld altså. Så lyckades lokalisera den i söndags då han kom likandes på 3½ ben till mej och så fick vi hål pån, Trycket släppte rätt rejält kan man säga. Bara sprutade blod och sån där läkarvätska. Strax efteråt va det någon som såg mycke bättre ut och som inte hade någon större puls i foten :) Så gjorde ett jodopax omslag på foten så släpte ja ut honom igen. Hahaha lille klumpfot. Får börja göra som Linda sa till mej, börja räkna dom dagar som han är frisk och inte dom gånger han är sjuk. Hahahaha Men igår när ja va där så såg han mycke bättre ut och haltade inte i skritten :) så ska strax åka o kolla honom igen :)

Till helgen är det Filipstadsmarken. Erik ska försöka få med mej dit. Tror i o för sig att han kommer lyckas :P va jätte länge sen ja va på marken. Har alltid lyckats jobba eller något likanande när det ä marken. Så ska bli lite mysigt.

Annars då, ja, ikväll blir det feting kväll hos Jenny. Underbart :D Älskling kanske kommer hem även idag. Vore ju rena drömmen. Saknar honom någe fruktansvärt varje kväll när ja går o lägger mej. Känns lixom inte rätt o ligga i en dubbelsäng ensam. Det är för mycke säng åt bara lilla mej. 

Läste även en artikel o Cosmo det här om dagböcker. Gamla tidens dagböcker är ersatta med nutidens bloggande. Och det stämmer verkligen. Bara dä att i bloggandet nu mera så skriver man mer detajerat och längre. Är det bara för att människor runt omkring oss kan/får läsa våra moderna dagböcker? Att det måste vara detajeradt för att folk ska förstå. Men riktigt allt kanske man inte kan skriva här men mycke. Men har funderat på det där. Kanske skulle skaffa sig en Dagbok, där ja kan skriva allt sånt där privat och lite generande detajer. Något att läsa och skratta åt om något år, När man iter där med villa, vovve, volvo och en bäbbe :D

En sak jag har suttit o funderat på här genom en tid är orden, jag älskar dej. Har alltid tyckte att dom orden sägs allt för lätt. Det saknas liksom mening när man säger dom för ofta. Orden tappar sin ömma betydelse. Har tyckte att folk bara säger dom orden för att. Bara för att dom säger det så ofta. Men va ska man göra om man bara mer och mer förälskad. Man känner den här värmen i hela kroppen som inte vet vart den ska ta vägen. Bara rusa runt i kroppen och göra så fjärillarna flyger ännu mer. Så nu kan ja inte gör annat än att bara säga det om o om igen. O fjärillarna bara flyger mer o mer och dom blir bara felr o fler. Vart ska detta sluta :) En sak är säker, jag tänker följa med tiden o se...


Pussar


RSS 2.0