Ridstövlar, äntligen

o ja som sa att jag skulle blogga oftare. Suck. Mycket har hänt. Familjen har utökats med raffe, en jack russel hane på 3 år. Han är helt underbar. Tyvärr blev han biten av en huggis förra söndagen så det blev ilfart in till Karlstad. Men nu är han hemma och han är nästan tillbaka i sitt normala ja :)

Midsommar. Fy fan. jag vill inte ha midsommar någe mer i alla fall. Erik va på kusten med alla vännerna, jag jobbade, fick ingen mat, en "sjuk" hund, och inget vatten i hela Runsås. Ja, jag orkar inte förklara mer. Kort sagt, aldrig en sån midsommar mer.

Har äntligen hittat ett par ridstövlar som passar super bra. Så jag är så nöjd. Hitta dom inne på Hööks när ja och Erik va där igår, Måndag. Pratade även med dom om sadlar där och fick provsitta några olika. Älskar verkligen Globus sadeln dom hade. Så otroligt skön. Men den finns tyvärr inte i utbytbar bom på. Suck. men hittade en annan i alla fall som va helt okej och till ett mycket överkomligt pris. Så det lutar åt en sån sadel till att börja med undertiden han växer och musklar sig. Tror att det kommer bli kanon.

Corazon går på bete och är kanon tjock nu :D vilket jag tycker är helt underbart. Va så orolig för honom förra året då han va så smal hela hösten, vintern o våren. Han har även kommit in i en ny växtperiod så att han får gå på bete o ha det gött är det enda rätta för honom. Tar ju hem honom då o då och kolla av lite så tricken sitter på plats och kan utföras bra. Och det funkar kanon. Kan ju inte tappa kontakte helt :P Men gissa om ja är sugen på att rida. Ser hela dagarna folk som rider förbi på ponnysar utanför fönstret. Suck :)

I helgen är ja hästvakt. Folket drar iväg till Chappen. Vilket ja jätte jätte gärna hade velat följa med på. Men men, det kommer väl fler ggr.

Dags att återgå till jobbet. sista rycket inna man beger sig hemåt.

Love S

Mycke att tänka på

Sol, sol. Strålande sol. Fan va gött det är med ordentlig sol. Corazon han njuter i fulla drag av värmen, gräset och friheten. Möjligen dom där flugorna och knotten som är mindre roliga. Men dom finns det bot imot :D

Igår gjorde ja något som ja lovat mej sj att aldrig göra om. Jag gjorde en peeling och vaxning på bilen. Dra dit pepparn växer. Först tvättade ja bilen mycket noga. Tog avfettning på fälgarna och skrubba som satan. Sen blev det att dammsuga hela bilen. Ut med alla mattor och filten. Sen fick bilen stå o troka. Tog väl typ 10 minuter så va den torr sen med hjälp av dä vädret vi har nu :D Passa på under tiden då oxå att putsa alla rutor invändigt och tvätta av inredningen och. Sen kom den stora persen. Peeling på bilen. Fy fan. Nästa gång det ska göras så Erik o ja göra det tillsammans. Efter dä så va det ju bara att börja vaxa. Men skam den som ger sig. Efter dä blev dä dags att måla sånt där svart på listerna osv. Gick kanon. Så efter 4 timmars slit va ja äntligen färdig. Tar ett steg tillbaka och beundrar min dammiga och polliga bil. Mycke kul. Suck.

Efter en djup suck och ett glas cola åkte jag med min vita fara till min vita (gråa) springare. Han är ju flyttad till ett annat bete närmare stallet nu så nu kan vi träna lite igen. (för lat för att gå nästan 2 km och hämta honom när han stod nere vod sjön :P ) Helene va ju här i söndags så blev inspirerad till att träna lite igen. Så bestämde mig för att träna lite longering och använda inspänningstyglar för första gången. Arbetet gick mycket bra efter ett tag. Först va han ju tvungen att springa av sig lite energi och komma under funn med vart alla andra hästar på gården tagit vägen :P
Arbetet i alla fall gick riktigt fint sen och han va mjuk o följdsam mit den fastspännda innertygeln. Så dä blir att prova igen. Måste bara ändra om inställningarna lite på tylarna.

Ringde även Raffes förra ägare igårkväll. Hon förmedlar Raffe va ja har förstått. Hon verkade jätte trevlig och vi skulle höras nu under dagen för att bestämma när vi kan träffas :) Men gu va nervös jag är. Tänk om dom tycker att vi inte är nog bra, eller nog duktiga för Raffe! Eller om dom helt enkelt bara inte tycker att vi kommer passa ihop. Och tänk om ja ja inte trivs med hunden. Han kanske inte alls är vad jag har förväntat mig. Jag har ju inte så stora förväntningar, men lite i alla fall. Jag rellaterar ju alltid till mina tidigare erfarenheter, dom som lagt prägeln till den nya erfarenheten. Och dä är inte alltid det bästa kan ja lova. Så förväntningarna på en 3 årig hane är mina krav rätt så höga. Men kraven på bara Raffe just nu är rätt låga. Komplicerat det där :P

Annars ska ja jobba hela helgen. Jippe. Visst, pengarna och dagarna behövs. Men jag vill oxå ha lite tid tillsammans med folk, nära och kära. Senila pantionärer må kunna vara underhållande och erfarna, men inte dä enbart den civilisationen jag vill ha.

Nä, dags för ett avsnitt av djurpoliserna :P Sen en dusch.

Myskille :)




Love

RSS 2.0