Å va fan gör du här?

Ja, då sitter man här igen vid datorn. har nyss varit i skolan och haft genomgång på ett hemövningsprov. säger bara som jossan sa, det borde fan gå att vallideras i detta oxå.

snöar i alla fall ute. mysigt. men kallt. slog så mot ansiktet. för det va både snö och sen frysta vattendroppar, små små isbitar typ. men men. nu sitter ja här inne i värmen. :) ska snart skriva lite arbeten o plugga lite. men ja har verkligen ingen motivtion. har ingen motivation till nått känns det som. allt känns så stressigt runt om kring mig. o saken gör det ju inte bättre just nu i alla fall att ja har sprängande huvevärk. det är nu en cola skulle sitta fint :P

har hänt en del under helgen som varit så kommer bli ett sånt här långt inlägg idag igen, så ni som inte har tid o läsa kan sluta läsa nu :P

har varit i storfors i helgen. jana skulle rida med lilleman för ronny åman. första passet va kl 14 på lörda. vi bestämmde att vi ska lasta i go tid eftersom lilleman är som han är. för iväg ska vi om vi så ska lyfta hästen in. är ju inte som andra människor som säger att deras hästar vägrar gå in i transporten. ja men va fasen. lastträning finns det något som heter. är ju därför ja tog med mig min skrutt i helgen som va nu för att han ska få lära sig o åka transport o komma till nya platser o sen få veta att man kommer hem igen.

i alla fall, lasta  lilleman. gick rätt bra. o självklart gick min bäbbe på utan att blinka. stolt. så vi beger oss upp till storfors. väl där. tittar vi in till hästarna, då ser vi att lilleman ryckt sömder transportgrimmskaftet. det ena spännet har fått av, kohaken!!! det är ju inte lilla kroken precis. aja. band fast honom i grimmskaft. gick o kolla på dom andra. då visar det sig att allt är försenat typ 1-1,5 timme. ingen höjdare kan ja lova. fy fan va sura vi va.
när jana väl skulle rida så gick ja ut till min skrutt. elisabeth va med, hon ville ju se stjärnan :P o hon tyckte att han har blivit så fin :D så det känns jätte roligt. så ja gick omkring där på stallbacken ett bra tag så han fick gå omkring o kolla o lära känna nya miljöer.

när jana va klar va det dags att lasta. lasta min bäbbe först. klev lika fint rakt in i transporten. :) sen va det lilleman..... fy fan för den hästen ibland. tacka vet ja P.R.E erna deras underbara temperament och psyke. ingen jävla vrång quarter. lillman hann o avverka ett par tyglar, ett grimmskaft o en longerlina innan han väl stod inne i transporten. han är så kopijöst strak. han lyften bara på huvudet så går allt sönder. suck.

väl hemma sen så va det skönt att kura ner sig soffan. helt underbart.
på morgonen sen så ringde jana o sa att hon har feber så hon kan inte rida. så ja skulle få låna hennes bil o transport och åka iväg till storfors o ta hennes träningspass med corazon. o visst gjorde ja dä. skulle bli super kul o komma iväg o träna med honom o få visa va duktig han är. samtidigt som man skulle kunna få nya tips och ideer från ronny. trodde ja jag.  som alltid kliver mitt hjärta rakt på i transporten <3 o när vi kommer upp dit så får ja veta att dte åter igen är förseenat 40 minuter. suck. men det gick bra. sabina och veronica kom förbi och fick se honom igen.
när det väl är våran tur så får ja frågan om vi ska vara med, ööö, svar ja, annars skulle ja väl inte stå i ridhuset med hästen. så han frågar va vi ska göra. och jag säger att jag vill träna ledarskap. ska säga redan nu oxå att han hade fördommar skrivet i pannan på sig. så för att korta ner dä hela lite, kan inte skriva med allt han sa. så stod han o prata om sina föl och unghästar i 15 minuter. vi hade en liten diskution om hingstar, om ja skulle skära honom eller inte. gubbar o deras ideer säger ja bara. sen tog han min. longera två varv o frågade sen va han kan, eftersom han såg att corazon sprang så snällt runt honom. så ja sa som det va, att han kan bli longerad, han kan kommandona, skritta, trava, galopp, prooo och sakta och att ja tagit mig hit till storfors helt sj idag. han bara titta på mig o sa att ja skulle få komma och praktisera hos honom, inte fan vill ja dä. ska ja lyfta ett finger för någon annans hästar ska ja ha betalt.
sen tittar han på mej o säer uttryckligen:- o va fan gör du här?  gissa om ja blev lite ställd. han säger att hästen kan allt redan så han har inget att lära mej, tack för idag. gissa om ja blev snopen. han stod alltså i en kvart o prata om sina hästar o sen longerade han corazon i inte änns 5 minuter. sen av dä klart. dä skulle ja ha betalat nästan 400:- spänn för. o lånat janas transport o bil o åkt dit upp, för ingenting. jävla gubbe rent ut sagt. så både jag o jana funderar på att kräva pengarna tillbaka. för inte fan åker ja till storfors o får som svar att hästen är bra tränad. jag vet att hästen är bra tränad. men det finns ju mer o nya saker att träna på. hur fan kan man vara så respekt lös?

aja mitt hjärtegull fick i alla fall komma ut o se sig om i den stora världen och det gjorde han stil, så cool som han är. så åkte hem igen. han är så duktig. ska åka ut om nån timme till honom o se hur han mår :)  söndag kvällen skulle bli en kväll i soffan med erik. skulle se wahlander filmen som va på tv. hahahaha ringer till erik o säger att nu är ja utanför så kom o öppna åt porten åt mej. hahah i trapp uppgången säger han att han sitter o kollar på hästar, 4 hästar som drar nån vagn fort. FYRSPANN :D:D:D  hahaha upp fortsom fasen o sätta sig i soffan. så va det ju sändning i från globen :D så snäll som erik är så satt vi o kolla klart på hästarna. så roligt. globen vid denna tid på året är nog alla hästmänniskors stora gemenskap :D

måndagen bestod av uppstigning kl 5. skulle åka till ullared en sväng med ida o mor. va jätte trevligt. inte alls så mycke folk som ja hade rknat med för att vara en måndag och 1 dec efter löning o allt. va helt okej. hitta lite sånt här bra att ha mo sånt som går åt, förbrukningsvaror, grimmor, grimmskaft, svampar, salva, mysbyxor  o så hitta ja en jätte jätte fin tavla. lite stolt över den faktiskt. kommer passa perfekt. hahaha sen givet vis kan ja ju inte åka till ullared utan att köpa ett schabrak...mamma blir galen på mej :P va ett helt enkelt schabrak, marinblått, vinröd passboal och vitt kantband. hitta ett så super snyggt schabrat, ett citrongult, men det fanns bara i ponny :( aja, man kan inte få allt här i världen :P
så resan va jätte trevlig. hitta en julklapp till emma pemma oxå. :)
men, bussresan hem, så ont ja hde i ryggen har ja nog inte haft på hur länge som hällst. helt ofattbart. jävla busstolar säger ja bara.

så idag, tisdag, är ja lite mör känner ja. men det får gå. imorgon tror ja allt händer känns det som. skola, prov, julfest, häst, o så ska ja jobba natt. helt sanslöst. kommer ju inte få ro för fem öre. får bli en tidigt kväll idag tror ja. i alla fall försöka. nä, lite tenu. måste få uppo värmen i kroppen igen....


pussar

Kommentarer
Postat av: Mickis

Hej! Så du tyckte inte om Ronny ? Jag var ju på praktik hos honom vet du. Han pratar ganska mycket och har en hel del historier att berätta men han är duktig. Bästa tränaren som har åkt upp till Storfors iaf, det kan jag lova. /Mickis

2008-12-03 @ 22:18:35
Postat av: Sofia

nä, ronny va ingen större hitt...han är säkert bra när man väl har ett problem. men jag har inga problem med corazon. sen hanterar han inte sina unghästar så han. o så va han så otroligt respektlös. betalde 400:- för att han i en kvart skulle prata om sina hästar o sen longerade han corazon i 5 minuter. sen fick ja gå. så jävla nonchalant. ja hade faktiskt betalat för en timme i alla fall. men men. tur att smaken är som baken.

2008-12-04 @ 14:01:39
Postat av: Mickis

Okej. Men vad hade du tänkt att ni skulle träna på ? Hängde inte med på det du skrev " Sen hanterar han inte sina unghästar så han" ?

2008-12-08 @ 17:33:05
Postat av: Anonym

Ja, varför åkte du på en sån träning med en unghäst egentligen?? Han ska väl få vara lite bebis och inte bli vuxen allt för fort. Då kommer han gå sönder!

2008-12-09 @ 22:21:51
Postat av: Sofia

träna o träna, hade tänkt att få bra ledarskaps övningar. men när ja bad att få då så fick ja bara till svar att han inte har några för att han inte hanterar sina föl och unghästar.



och, o vem yttrar sig om att min häst inte får vara bäbis? vågade inte skriva namn? jag tror inte hästen går sönder av att få åka lite transport och vistas i ett ridhus och umgås tillsammans med andra hästar. hur fan kan du ta sönder en häst av dä? jag får ju snarare en med stabil häst som klarar nya miljöer.

2008-12-10 @ 12:18:54
Postat av: Mickis

Självklart så hanterar han sina unghästar eftersom han rider in dom. Det man oftast tränar för Ronny är ridningen och ev. lastning om man har problem med det. För det är han duktig på. Men jag tror inte att han har lektioner i att hantera unghästar.

2008-12-10 @ 14:54:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0