Ja va ju bara tvungen

1 Augusti...vart är vi på väg? Och framför allt, hur kan det ha gått så fort? Lite skrämmande.

Har varit i stallet nu på kvällen. Inget PIP för mej inte. Inte den typen av människa.
Va ju så fin väder nu ikväll så ja bestämde mej för att skura ur boxen idag. Har ju suxesift minskat på spånet i boxen men eftersom ja tar in Corazon ibland o ställer in honom i boxen så brukar han alltid kissa. Men nu är den urstädad i alla fall så nu Corris blir det att kissa ut. Skurade alla väggarna, krubban och vattenkoppen. Blev riktigt fint. Bara nytt fint spån som fattas :) Men nu får det stå och torka upp o lufta ur ordentligt.

Efter städen i stallet så knalla ja bort o hämtade Corris. Ropade på honom i hagen o självklart kommer han. Måste bara tillägga att för ett par dagar sedan när aj ropade på honom så kom han travandes o gnägga :). Mammas hjärtegull. Vilket fall som hällst nu så ser ja att han börjar stiga en del i rangordningen, bland småttingarna. Han är fortfarande VÄLDIGT snäll. men man ser ändå små tendenser som att han går först och att han springer faktiskt inte undan om nån ska busa med honon o han inte vill dä, då lyfter han baken lite i luften. Inga sparkar men skuttar till lite så där med rumpan.
På vägen till stallet kom Linnea o mötte oss. Hon skulle ju få borsta honom. Så hon fick grimmskaftet av mej så fick hon leda honom den biten som va kvar. Corazon, är en ängel! Så snäll.
När det va färdig borstat va det dags för att återgå till arbete igen lite. Nu är sommarlovet slut. Hade plockat fram hans träns med bett. Men tro på fan, alla grimmor o träns ja har till honom just nu har han ponny på. o det fanns o räckte till inna ja gick på sommarlov. Men tro på fan att allt är försmått nu i stället. Och det har gått 2 månader bara. vart ska detta sluta? han tog bettet jätte bra och ja kunde spänna alla remmar. Så knalla vi in i korallen så han fick springa lite. Hahahaha o ja har då fasen aldrig sett en häst skaka så på huvudet för att visa att något inte är helt okej. Hahahaha Men tillslut så funkade allt så bra så.

Här är en lätt missnöjd Corazón :P


Sen va ja ju bara tvungen ;P hämtade plaststolen som stod utanför o skulle bara hänga mej lite över på ryggen så han vänjer sig lite. Inte för att han har tyckt att det är konstigt förut. Men nu så kunde ja hänga mej lite längre över då ja hade en högre stol. Då tar han ett par steg framåt, och där hänger ja!!!  Så han går 2-3 steg framåt med mej hängandes på ryggen. O han knalla på som om inget hänt. Så det rörde honom inte för fem öre at ja hängde där på ryggen innan ja gled ner. Hahahaha Gissa om ja blev ridsugen efter dä :P

Annars då. Har 4 nätter kvar att jobba. söndag, måndag nu och sen fredag o lördag nästa vecka. Efter dä jobbar jag tre dag dagar. Sen har man SEMESTER :D Ska väl tillägga dä oxå att när ja börjar min semester så slutar Erik sin. :P

På onsdag ska vi besikta transporten. Ska bli jätte jätte roligt. Så imorgon blir det kanske att måla lite eller så blir det inspektera så Erik städar ordentligt efter sig i lägenheten nu efter PIP firandet :P Har varit lite fest om man säger så.

Den 22 öppnar Hööks i Karlstad. Gissa om ja ska vara där :D Måste ju köpa lite nya saker, har ju lixom en häst som måste börja ha COB storlek. hahahaha Har redan hittat en massa fina saker ja ska ha :P

Har anmält mej nu till tävlingen. Ska blir jätte jätte roligt. Hoppas att vi ommer lära oss mycke och att det kommer gå bra för oss. Hopps ju även på att det kommer vara fler som kommer anmäla sig till dom klasserna. Vill ju kunna ha något o konkurrera emot så det verkligen blir lite tävling. Bara för sakens skull lixom. Men gissa om ja är skit nervös redan. (stort andetag). Så ja hoppas corazon är den som har nerverna i styr. hahaha annars blir det roligt. hahahaha Ska träna för linda en gång nu i veckan. Hon ska visa lite va man ska tänka på och va som ska göras osv. För er som inte vet så är det ju westernklasser ja ska tävla i med Corris. Såna ledarskapsklasser. Man kan säga att man ska gå med hästen i koppel. Men att hästen ska gå bakom en och så ska man gå en bana.

Har föresten fått tillbaka min moppe oxå. Fick tyvärr ingen ny, lite tråkigt men men. Så äntligen känner ja mej inte helt strandsatt nu när min pärla är såld...

Förtillfället annars så sitter ja här i min lilla lya och myser. Erik är på PIP så sitter o fördriver lite tid tills han kommer hem. Så man kan mysa ner sig i sängen.

Corazóns halvbror är tillsalu. Skulle vilja åka o titta på honom innan, så man kanske får sig en lite blick om hur Corazon kanske kan se ut om 1 år. Brorsan är nämligen ett år äldre. Så det skulle vara riktigt kul o se.

Nä, ska kanske gå o kolla på en film.
Hade bäst.


Pussar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0