Sjukling

jaha, vart ska vi börja. dagrna bara går o går. i söndags va det min dag, min o mammas dag kan man väl säga. blev ju hela ärofyllda 21 :P så ja och mamma som oxå fyller samma dag hade bestämt att ha kalaset uppe i min lägenhet. kan säga att ja fick städa som en tog för att hinna med allt ja skulle. för hade planerat att hinna med det mästa på lördag kvällen, men då höll erik o ja på att möblera om fram till kl va 12 på natta. inte mycke tid att städa då inte. men fick allt ordning på allt tillslut under söndan. o kalaset blev mycke trevligt. alla tyckte det va så fint så :)

vaknar måndag morgon o ska åka iväg o jobba....tror ni ja kunde prata! hade så fruktansvärt ont i halsen att ja inte änns kunda viska , knappt andas kändes det som. vilket är något oundvikligt :P men men. upp o jobba. kom till jobbet o kunde här viska lite lite en aning. så satt kvar inne på kontoret en bra stund efter alla andra innan ja gick ut. då kunde ja prata en aning. men allt efter va morgonen gick så kunde ja prata mer o mer, sen va det nästan borta, men tro inte ja bleb fri för dä. för ju mer det lossna i halsen ju mer rinnig o täppt i näsan blev ja...hhahaha fy fan vilke liv... men måste säga att idag, tisdag mår ja rätt bra. har fått sova nästan hela natten innan eriks kl ringde o sa till att han skulle vakna o gå upp. sj ligger man kvar här i sängen o myser. kl ä ju bara 11.10 :P kanske dags för frulle snart.

ska ta en tur i morgon med kajsa o flurre i skogen. får låna pärlan av gunnel så det kommer bli skoj. har ju lixom ingen egen häst att rida på en :P men han ä så söt ändå så pussa på honom räcker. trotts att ja ä bra sugen på att börja rida honom.
 
en annan sak som ja inte riktigt kan förstå är att det pratas en så mycke om kunskap innan man köper ett djur. nu tänker ja främst på på typ, hund, häst, katt, får, kanin fåglar osv. visst är det strora  krav som ställs på en angående helheten. men förövrligt, behövs det så mycke kunskap som alla pratar om?  låt mej förklara..

har en kompis som säger att ja ägnar mycke tid i stallet, vilket är bra, och att det är så stort ansvar, åka dit varje dag, hon skulle aldrig kunna ha en häst. varför inte frågar ja då? hon har ju en hund hon måste gå ut med 4-5 ggr om dan. ja behöver ju bara i alla fall åka till min häst 1 gång om dan, om inget annat är på tapeterna. sen allt det här med mat, omvårdnad, sjukdommar m.m kan ja säga så här. har man bara lite sunt bondförnuft så fixar det sig. ÖVERLAG PRATAR JA OM NU. om du ställer dej frågan: hur mycke mat ska han få? ja men prova o ge lite o om han börjar bli smalare så är det bara att ge honom mer mat, stråfoder framför allt. annars fråga resten av människorna i stallet kolla va dom ger sina hästar. prata med förra ägaren till hästen. allt detta pratar om att man måste hålla fast vid att man inte kan något om hästar, MEN VILL LÄRA SIG, HELA TIDEN. då är det inga problem. var frågvis, ta reda på saker. om hästen har knotter på  benen, fråga, va ä dä? eller läs i böcker. jaha, det är mugg, en svampinfektion, uppkommer främst på hösten o våren när det är mycke blött o lerigt i hagarna. för att få bort dom ska ja hålla benen torra o rena. då måste ja spola hästens ben innan han får gå in i boxen för kvällen. o kanske tar in honom 2 timmar tidigare än va man brukar så får han stå på torr mark llite längre.

detta gäller även hundar o katter tex. oj va ögonen rinner på misse idag, varför dä. så har dom ju aldrig gjort förut. då tar man reda på dä. du som djurägare är skylldig till att ditt djur ska få det så bra som möjligt. djuret har inte valt att komma till dej, du valde att ta med dej djuret hem till dej. och har man då bara lite sunt förnuft o har den inställningen att man vill lära sig och utvecklas, för att ha en häst är den största drömmen. så ser i alla fall ja inte några problem, alla är vi ju nybörjare någon gång. det är första gången för alla med allt någon gång. o ingen av oss alla kan allt. men alla kan nått. 

på lördag blir det förmodligen party party. lyan ska invigas. kommer bli super kul. återstå o se om allt är helt o rent då :P brukar ju inte bli så när man har fest. men som ja känner ig nu ä det ju ingen höjdare med att ha fest. får hoppas att det går över tills helgen. om inte annat så blir det att dränka sjukan i lite grogg :P


puss puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0