10-1=9


Corazón


Vilken dag. Nu har det inträffat. Jossan är ju i Karlskoga ibland o utbildar lite folk och när hon är klar åker hon vägen över gelleråsen till stallet. Jossan bor i Krillehöla annars. O jag som åker där rätt ofta kan man ju säga vet att det finns massa djur men ja har då rakt aldrig sett några.  Medans Jossan ser typ 10 harar. Nu är det i alla fall bara typ 9 harar. Jag mår så dåligt. Det finns verkligen inte i min värld att man kör på djur. Aja, jag får väl tänka att räven får lite mat nu i alla fall. Om inte han oxå blir påkörd.

Satt på AF hela eftermiddan kändes det som. Dom är ju lite roligt. :)

Har tömmkört Corazon i två dagar nu. Det känns super. Fan va fin han blir när han slappnar av, trampar under sig och höjer upp ryggen, lägger sig en låg och mjuk form. Han blir super fin. Och han är bara 2!!!! Hur kommer han då bli om 5 år :) Nu kanske ni tror att ja tränar honom hårt i form osv men så är verkligen inte fallet. Han faller ner i en form helt naturligt vilket visar att han är nöjd med arbetet och han trivs med vad han gör. Använder ingen form av hjälptyglar. Är inget stort fan av hjälptyglar, den ända hjälptygel som ja kan tänka mej att använda är en sån där gummisnodd. Här har hästen att välja, antingen streta imot och ha det besvärligt eller ge efter för dä lilla trycker i nacken och sänka sig och väljer hästen det sistnämda alternativet är det ju behagligt för hästen. Har jätt svårt att förstå mej på dom som använder alla dom här hj'lptyglarna, särskillt graman, fasta inspänningstyglar ochsånt. För mej är det bara ett bevis på att man inte klarar av att rida ihop sin häst!

Imorgon blir det att åka till Krillehöla med mamma. Göra henne lite sällskap så åker vi hem o bakar lite bullar sen. Vi måste ju ha något som folk kan fika med när vi väl ska ha kalas nu snart. Efter dä till kvällen sen så blir det en fetingkväll med Jenny. Det är något som uppskattas så fruktansvärt högt.

På Fredag ska ja åka in till Krillehöla, igen :P och hälsa på Corazos halvbrorsa :D Det ska bli så jäkla ul. Har ju sett Givano, Curres andra halbrosa som är ett år äldre. Kul o se stl och beteende och så. Denna lilla krabat är lika gammal som Curre, en 08 han oxå :P Ska verkligen bli jätte jätte roligt.

Va ja vertkligen önskar att ja hade ett fast jobb. Vill oxå kunna spendera en liten del åyminståne av mina pengar på något annat än räkningar. Visst, ja ska vara glad åt att jag har Corazón. Det kostar ju trots allt en del o ha häst. Och ja har väl haft tur. Köpte ju honom som föl så en massa utrustning o sånt har vi ju inte slitit på o skor har han ju häller inte behövt. Menden dagen kommer ju den oxå. Och framför allt den dagen då han ska ha en sadel. Suck. Men funderar på en sån där sadel med utbytbar bomm. En sån hade Cabben. Va super. Och ja satt som klisstrad i sadeln när vi tränade galoppombyten Hahahaha Nog för att ja inte tycker att dom är så snygga men underbara att rida i. Så vi får se.

Som ni kanske sett så har ju Henrik skickat mej korten han tog i januari på Curre. Så ja måste ju bara lägga ut en bild här oxå :) ni såg ju resultatt i början :) Tycker om det där kortet. Han är så snäll o bara älskar när han gör rätt och vem vill inte ha en puss av sitt hjärta ;)

Titta på Halv åtta hos mej igår kväll. Ett matprogram. Jätte bra förövrigt. Han som va värd för gårdagen hade en rottis som han sa att han tyckte om över allt annat, till o med flickvännen o skratta. Hahaha det är ju samma här, Erik är ju inte i närheten av va Corazon är. Menar, Corazon luktar aldrig illa, han doftar, framförallt på söndagmornarna. Curre ä alltid glad o se mej, när, hur, var, ur som skur och det är ju alltid ömsesidigt :) Erik, ja han är glad o se mej oxå, ja o glad o se honom oxå, när han är nykter och redig ;)
Så ja, valet mellan dom två är inte svårt men båda är självklara i mitt liv :)


O dagarna bara tickar på. Snart kommer det tillökning :D Ja kan ju knappt bärga mig :D


Nä, dags att sussa.
Pussar

Kommentarer
Postat av: Josefin

Haha här har du motsatsen! Ja HATAR gummisnodd, tycker inte man ska behöva tvinga hästen att kröka på nacken för att de gör ont annars, då blir de att dem kröker men utan att göra de på rätt sätt. Tänk att två så unga tanter som är rätt så lika är så olika ändå :P

2010-02-23 @ 23:43:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0