Pirrande mage.

Detta kommer låta lite konstigt nu men, ÄNTLIGEN FREDAG. Ja, jag vet att det är måndag, men när man har jobbat hela veckan o hela helgen och detta är sista dagen innan ledighet, ja , då blir detta som en fredag. Jobbar ikväll bara.
 
I helgen har ja faktiskt kunnat vara stolt över mej sj. Vilket inte händer ofta. Men i helgen har ja tjänat, dock oplanerade, mina första "hästpengar". Unghästen ja fick förfrågan om att rida o utbilda i sommar är nu såld. Detta va något ja gjorde på fri vilja enbart för att få mer erfarenhet i min hästvärld. Oc h ja ångrar inte en sekund. Detta har varit så otroligt roligt och lärorikt. Att hästen sen va helt underbar gjorde ju inte saken svårare.  Fina fina Prillan. Jag hoppas verkligen att hon kommer fylla lika mycke värme hos sina nya ägare som hon gjorde för mej.
 
 
 
 
Prillan, en häst ja sa att ja aldrig skulle ha, en helt vanlig brun häst med svart man o svans o ett sto. Dä visade sig att att det ä bland det trevligaste ja träffat :)
 
 
Red Curre igår. Kan förklara lite kort så ni förstår min känlsa. När man rider "westernhästar" korrekt så sätter hästen under sig sina bakben, höjer upp ryggen (så den böjer sig som en ostbåge/banan), slappnar av o breddar sig över bogarna och sänker halsen o huvet. Summan är att när du som ryggare sitter där på ryggen så kan dä kännas som att man åker i en bergodalbana nerför. Inte lika fort men känslan av att känna stolen/sadeln/stödet i bak o inte ha någonting framför sig. När man rider en "dressyrhäst" helt korrekt sätter även här hästen under sig med bakbenen men dom sätter under sig bakbenen mycke längre fram pga att dressyrhästen ska ha längre steg, höjer upp ryggen  och i o med att bakbenen kommer längre inunder magen höjs bogarna på hästen och hästen hals o huvud kommer upp och finns framför dej i en elegant båge. Detta gör att det känns som att man åker uppför i den där karusellen.
Båda dessa olika ridstilar har ja haft turen att kunnat få lära mig o att ja framförallt har en sån superhäst som klarar av att göra dessa olika stilar trotts sin unga ålder. DUKTIG CORAZON.
 
Här tror ja ni ser dom olika ridstilarna.
  
   
 
 
 Curre ä i alla fall av den rasen som automatiskt går med halsen o huvudet lite högre, han har den kroppsbyggnaden. Så när vi igår red med att ha lågt hunvud o hög rumpa känns det jävligt magpirrande. Men wow, vilken känsla. Kan varmt rekommendera at prova på detta.
 
 
Imorgon blir det kvalitetstid med Anna. en tur till Hööks, lunch o massa tjejsnack ;) och på onsdag kommer nått stort hända i mitt liv, hoppas ja i alla fall.
 
 
Love S
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0